2015-06-30 23:36:01
Φωτογραφία για Μέρκελ: Μετά το δημοψήφισμα τα σπουδαία...
«Το δημοψήφισμα, στη σημερινή του μορφή, μας δένει τα χέρια» είπε η καγκελάριος της Γερμανίας. «Μέχρι τη διεξαγωγή του δεν πρόκειται να κάνουμε νέες διαπραγματεύσεις». Κανείς, πρόσθεσε, «δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί μετά. Εμείς πάντως θα πορευθούμε σύμφωνα με την αρχή του "βλέποντας και κάνοντας"».

Σύμφωνα με την kathimerini.gr, για να διασκεδάσει τις ανησυχίες, που έχει προκαλέσει η εξαγγελία του δημοψηφίσματος, η καγκελάριος υπενθύμισε την ύπαρξη των μηχανισμών που δημιούργησε η ευρωζώνη για να αντιμετωπίσει επιτυχώς μελλοντικές κρίσεις στα κράτη-μέλη. «Έχουμε την ομπρέλα στήριξης EFSF, το ταμείο στήριξης ESM, την τραπεζική Ένωση και πολλά άλλα» πρόσθεσε. Αυτά καθησυχάζουν τις αγορές και όχι μόνο.

Για καλό και για κακό όμως, οι χριστιανοδημοκράτες βουλευτές παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα ενόψει του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. «Ένα "όχι" θα σημάνει ρήξη της Ελλάδας με την Ευρώπη, ένα "ναι" ρήξη της Ελλάδας με τον Τσίπρα» εκτιμούσε ο βαυαρός βουλευτής Χανς Μίχελμπαχ. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, οι εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα θα είναι καταιγιστικές.


Σε συναγερμό βρίσκονται και οι σοσιαλδημοκράτες βουλευτές. Με τη διαφορά, ότι σε αυτούς η αγανάκτηση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει αμείωτη. Επόμενο έτσι να την βρίζουν ακατάσχετα με λίγο πολιτικούς όρους. «Έχουμε κόψει οριστικά κάθε σχέση μαζί της» έλεγε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς που θέλει να μείνει ανώνυμος. «Ο Τσίπρας αποδείχθηκε ψεύτης, ενώ οι στενοί συνεργάτες του ενεργούν παράλογα σαν να βρίσκονται υπό την συνεχή επήρεια ιδεολογικών ή πραγματικών ντοπών».

Αντίθετα, οι αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, πρόσθεσε, ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες προκαλούν δολιοφθορά στην ελληνική οικονομία με στόχο την απομάκρυνση της Αριστεράς από την εξουσία, δεν ευσταθούν. «Ο μεγαλύτερος δολιοφθορέας στην Ελλάδα είναι η ίδια η κυβέρνηση Ακροαριστερών-Ακροδεξιών» τόνισε. «Αυτή ήταν η κύρια πηγή του κακού μέχρι τώρα, όπως αυτό φαίνεται και από τις ουρές μπροστά στα τραπεζικά υποκαταστήματα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκτός προγράμματος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκτός προγράμματος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ