2015-07-02 13:10:26
Φωτογραφία για Οι τράπεζες θα δέχονται καταθέσεις - Ξεκινούν οι πρώτες συναλλαγές
Καταθέσεις από ιδιώτες και επιχειρήσεις κατά το διάστημα της Τραπεζικής Αργίας βραχείας διάρκειας έως και 6 Ιουλίου 2015, θα δέχονται όπως ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.

Συγκεκριμένα:

-Από το δίκτυο των 289 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, και ορίστηκαν από την Διοίκηση της Τράπεζας ως αρμόδιες προς τούτο υπηρεσίες, θα κάνει, πέραν της καταβολής των συντάξεων, αποδεκτές καταθέσεις πελατών καθώς και αιτήσεις έκδοσης νέων χρεωστικών καρτών για όλους τους ιδιώτες.

-Επίσης κατόπιν ειδικής εντολής των πελατών θα εκτελούνται πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας.

-Θα δέχεται καταθέσεις μέσω ΑΤΜ. Τονίζεται ότι η Εθνική διαθέτει σε όλη την Ελλάδα περισσότερα από 677 ΑΤΜ (αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές) με δυνατότητα απευθείας κατάθεσης μετρητών (χωρίς φάκελο).

Μέσω των ATM αυτών, τα οποία δέχονται απευθείας κατάθεση μετρητών (χωρίς φάκελο), η πίστωση του λογαριασμού είναι άμεση και το ποσό είναι διαθέσιμο από την επόμενη στιγμή. Η δυνατότητα κατάθεσης μετρητών με φάκελο εξυπηρετείται σε επιπλέον 130 ΑΤΜ καταστημάτων με πίστωση λογαριασμού την επόμενη εργάσιμη.


Για αναζήτηση τοποθεσίας ATM με τις ανωτέρω δυνατότητες επισκεφθείτε το www.nbg.gr ή στο i-bankmobilebanking (ΑΤΜ &Branches).Οι ανωτέρω πράξεις διενεργούνται σε εφαρμογή της από 30 Ιουνίου 2015 ΠΝΠ (ΦΕΚ Β? 66,) η οποία ρυθμίζει θέματα σχετικά με τραπεζικές εργασίες, κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας.

Eurobank

H Τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε επίσης ότι από Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 και από το δίκτυο των 174 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, πέραν της καταβολής συντάξεων, θα γίνονται αποδεκτές και καταθέσεις πελατών.

Επίσης θα εκτελούνται πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Οι παραπάνω πράξεις διενεργούνται σε εφαρμογή της από 30 Ιουνίου 2015 Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄ 1302/30.06.2015) η οποία ρυθμίζει θέματα σχετικά με την καταβολή συντάξεων κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας βραχείας διαρκείας που θεσπίστηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 28.06.2015, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 65/28.06.2015 & 66/30.06.2015).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ