2015-07-02 13:56:03
Φωτογραφία για Βαρουφάκης: Παραιτούμαι αν επικρατήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα
O Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg ξεκαθάρισε πως εάν επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα θα παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών.

Σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», στόχος της κυβέρνησης« είναι να προχωρήσει άμεσα σε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και να κλείσει μια νέα βιώσιμη συμφωνία» .

«Η Ευρώπη διαμορφώνει τους κανόνες της από το 2008 και έπειτα» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα προβλέπει ελάφρυνση του χρέους. Θα προτιμούσα να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση χρέους, συμπλήρωσε ο Γ. Βαρουφάκης.

"Θα βοηθήσω το νέο υπουργό Οικονομικών, όπου χρειαστεί...".

Ο Γ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές την Τρίτη, μετά το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι δεν είναι η ίδια περίπτωση όπως με την Κύπρο το 2013, «δεν πρόκειται για τραπεζική κρίση».

Η Ευρώπη πήρε μια πολιτική απόφαση για κλείσιμο των τραπεζών ώστε να εκβιάσουν την Ελλάδα να δεχθεί μη βιώσιμη λύση, υποστηρίζει ο Γ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών μια προκαταρκτική συμφωνία στο Eurogroup θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να ανοίξει τη στρόφιγγα του ELA και αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει να αρθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στις τράπεζες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ