2015-07-02 21:00:06
Φωτογραφία για Ένας βολεμένος Έλληνας ξεσπά: Φοβάμαι το όχι, άλλα δε μπορώ να πω ΝΑΙ
Αγαπητό tromaktiko,

είμαι ένας 30χρονος «βολεμένος» Έλληνας δημόσιος υπάλληλος, από τους τελευταίους λίγο πιο τυχερούς μικρομεσαίους Έλληνες, καθώς ο μισθός μου μού δίνει τη δυνατότητα να ζω αξιοπρεπώς ακόμα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με κάποιες λίγες καταθέσεις σε ελληνική τράπεζα. Τα νέα μέτρα που προτείνει η Ευρώπη δε με αγγίζουν άμεσα.

Καταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν ανήκω στην πολιτική αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποία σε πολλά διαφωνώ. Ανήκα πολιτικά στη ΝΔ επί Καραμανλή. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα. Εξουσιάζει ο ελληνικός λαός αυτόν τον τόπο;

Συμφωνώ καταρχήν στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, γιατί πέντε χρόνια τώρα ακούω πολιτικούς να μιλούν εξ ονόματός του λαού, χωρίς να εκφράζουν τις απόψεις του. Πέντε χρόνια τώρα δε μας ρώτησε κανείς για το ΔΝΤ, για τα μνημόνια, για το μέλλον της πατρίδας μας. Πέντε χρόνια τώρα μας «σώζουν» και η Ελλάδα βουλιάζει περισσότερο. Υφάρπαζαν την ψήφο μας με ψέματα και έπαιρναν εις βάρος του λαού σκληρά μέτρα. Είναι αστείο να λέγεται ότι ένα δημοψήφισμα είναι λάθος. Η δημοκρατία δεν είναι λάθος, είναι το ζητούμενο. Επιλέγω λοιπόν να ψηφίσω ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, γιατί θεωρώ ότι η πατρίδα μου χρειάζεται ένα καλύτερο μέλλον και με το ΟΧΙ μπορεί να ανοίξει αυτός ο δρόμος.


Όταν 4.000.000 Έλληνες είναι άνεργοι, όταν το 1.500.000 Έλληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν ουρές γίνονται στον ΟΑΕΔ και στα συσσίτια, όταν χιλιάδες νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, όταν δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, όταν ένας λαός οδηγείται σε απόγνωση επειδή ασχολούνται με νούμερα «νούμερα» τεχνοκράτες, βάζουμε ΤΕΛΕΙΑ στην πρόταση μας. Δεν χωράει κανένα «ναι», κανένα «αλλά» και καταστροφολογίες. Είναι ένα γεγονός και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε για να το επιλύσουμε. Είναι –λένε κάποιοι- ντροπή να κάνουμε λόγο για ουρές σε συσσίτια τέτοιες κρίσιμες ώρες. Εγώ λέω ότι είναι ντροπή να μιλάμε για ελλειμματικές ευρωπαϊκές οικονομίες, τη στιγμή που το πραγματικό έλλειμμα εντοπίζεται στην ανθρωπιά μας και στη δημοκρατία.

Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα το έχει επισημάνει ο ίδιος ο ΟΗΕ και η Ελληνική δικαιοσύνη έχει κρίνει πολλούς μνημονιακούς νόμους αντισυνταγματικούς, παράνομους. Υπάρχουν επαΐοντες οικονομολόγοι ανά τον κόσμο που διαφωνούν μεταξύ τους για το τι μέλλει γενέσθαι με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΌΧΙ». Εγώ δεν θα σταθώ σε αυτούς, άσχετα αν ενστερνίζομαι κάποιες από αυτές τις απόψεις . Εγώ θα σταθώ στις ουρές των συσσιτίων. Δεν θα ψηφίσω με γνώμονα την τσέπη μου, αλλά το πατριωτικό μου ένστικτο.

Ας κοιτάξουμε προσεκτικά ποιοι μας ζητούν να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Εκείνοι που μας βάλανε στα Μνημόνια, οι προύχοντες, η οικονομική ελίτ της κοινωνίας. Εκείνοι που ο φτωχός Έλληνας βρίζει κάθε βράδυ στα δελτία των 8! Ακόμα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που μας ζητάει να ψηφίσουμε ΝΑΙ είναι εκείνος που σε κρίσιμες ώρες άφησε την διακυβέρνηση της χώρας στον Παπανδρέου και εκείνος που 5 χρόνια τώρα ψηφίζει αντισυνταγματικούς μνημονιακούς νόμους εις βάρος του ελληνικού λαού.

Έχουμε οικονομικό πόλεμο, και όπως σε κάθε πόλεμο όταν υποχωρείς χάνεις εδάφη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από όπου κι αν πέρασε το ΔΝΤ άφησε στάχτες πίσω του. Φοβάμαι το όχι, άλλα δε μπορώ να πω ΝΑΙ, γιατί ο ελεύθερα σκεπτόμενος δούλος είναι εν δυνάμει ελεύθερος. Είναι επιβεβλημένο όμως να πρυτανεύσει η λογική, αποφεύγοντας εμφύλιες αψιμαχίες. Σκεφτόμαστε ήρεμα. Ψηφίζουμε ελεύθερα με πατριωτική συνείδηση.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ