2015-07-03 01:26:05
Φωτογραφία για Ενωση παιδιάτρων προς τον ΙΣΑ για παροχή υπηρεσιών αφιλοκερδώς
Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής 

Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ. 

Μη κερδοσκοπικό σωματείο

Έδρα: Αλκμάνος 15, Αθήνα 11528

Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7, 151 21 Πεύκη

Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797

Email: [email protected]

Email Επιστημονικής Επιτροπής: [email protected]

www.paidiatroi-attikis.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Πριν από μερικές ημέρες οι περισσότεροι από εμάς λάβαμε το πιο κάτω μήνυμα από τον ΙΣΑ. 

Έκτακτη Επείγουσα Ανακοίνωση 

Θέμα: Παροχή υπηρεσιών αφιλοκερδώς 

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ενόψει των κρίσιμων στιγμών για το σύνολο των Ελλήνων Πολιτών, την αποστέρησή τους από τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε χρήματα για την κάλυψη του συνόλου των βιοτικών αναγκών τους, καλεί και συνιστά στα μέλη του με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και πίστης στον Όρκο του Ιπποκράτη να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, εφόσον απαιτείται, απέχοντας από τη λήψη οποιασδήποτε ιατρικής αμοιβής, εκδίδοντας μηδενική απόδειξη παροχής υπηρεσιών, τουλάχιστον για το διάστημα έως 6.7.2015. 


Το ιατρικό σώμα, υπήρξε τα τελευταία έτη και θα συνεχίσει να είναι αρωγός του Έλληνα πολίτη στις κρίσιμες αυτές στιγμές. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

​ -------------------------------------------------

​Η Ένωσή μας έχοντας απόλυτη γνώση της ευαισθησίας των συναδέλφων μας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων απέναντι στους γονείς και στα παιδιά που παρακολουθούν στα ιατρεία τους, θέλουμε να εκφράσουμε τα αυτονόητα. 

Ο Ελευθεροεπαγγελματίας Παιδίατρος είναι και αυτός ένας εργαζόμενος πολίτης που υφίσταται άμεσα στην δουλειά του όλες τις οικονομικές επιπτώσεις που συμβαίνουν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Με τα χρήματα που βγάζει από την δουλειά του πληρώνει φόρους, εισφορές, τρέχοντα έξοδα και ζει την οικογένειά του. Σημειώνουμε ότι οι νέοι συνάδελφοι είναι σε πολύ μεγαλύτερη οικονομική δυσπραγία και πολύ πιθανόν κάποιοι από εμάς να τα βγάζουμε πολύ δύσκολα πέρα. 

Παρόλα αυτά η Ένωσή μας θεωρεί αυτονόητο ότι ο κάθε ένας από εμάς λειτουργεί στο ιατρείο του με αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη που έχει δώσει. Εχουμε εμπιστοσύνη στα αληλλέγγυα συναισθήματα, της πλειονότητας τουλάχιστον, των συναδέλφων Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. Αγωνίζονται συχνά, με αφιλοκερδή διάθεση, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι έχουν βαρύτατα πληγεί. 

Το αποδεικνύουν έμπρακτα, καθημερινά, όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας, και χωρίς να το διαφημίζουν. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να ενεργούν με την ίδια υψηλή κοινωνική ευαισθησία, όπως η κρίση τους επιβάλλει και κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να τους το υποδείξει. 

Συνάδελφοι, εμείς οφείλουμε να συστήσουμε να λειτουργείτε όπως ο νόμος ορίζει, να ζητάτε την αμοιβή σας και να κόβετε κανονικά την απόδειξη όταν θα πληρωθείτε από τον πελάτη σας. Αν εσείς κρίνετε ότι για ανθρωπιστικούς λόγους δεν πρέπει να πάρετε αμοιβή, αυτό είναι κάτι που μόνο εσείς θα το κρίνετε και θα το διαχειριστείτε κατά το δοκούν. 

Ο Πρόεδρος          Η Αντιπρόεδρος           Ο Γραμματέας 

Κ. Νταλούκας        Α. Σακαλίδου               Δ. Φούσκας
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ