2015-07-03 10:38:51
Φωτογραφία για Ρήγμα στους ΑΝΕΛ πριν το δημοψήφισμα
Με εσωκομματικές αναταράξεις πηγαίνουν οι ΑΝΕΛ στο δημοψήφισμα και τον πρόεδρο τους Πάνο Καμμένο να διαγράφει από την ΚΟ έναν από τους τέσσερις αντάρτες (Κώστας Δαμαβολίτης, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης και Δημήτρης Καμμένος).

Ο υπουργός Αμυνας δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να μειώσει την κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος. Βέβαια ο Κώστας Δαμαβολίτης παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα, αλλά γι αυτήν την κίνηση ο κ.Καμμένος δεν ήταν σίγουρος, οπότε δεν θα μπορούσε να ρισκάρει να διαγράψει και τους τέσσερις, καθώς δεν αποκλείεται μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος να έχουμε νέες διαφοροποιήσεις. Εξάλλου φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλοι που διαφωνούν με το δημοψήφισμα καθώς οι περισσότεροι βουλευτές των ΑΝΕΛ δηλώνουν ευρωπαϊστές.

Τι συνέβη χθες

Τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του κόμματος και αμφισβήτησαν το δημοψήφισμα με δηλώσεις-βόμβες. Διεγράφη από βουλευτής ο Κώστας Δαμαβολίτης, «Νόθο δημοψήφισμα» το χαρακτήρισε ο βουλευτής Νίκος Μαυραγάνης.


«Η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε ο Νίκος Μαυραγάνης, ρίχνοντας την τέταρτη βόμβα στο στρατόπεδο του Πάνου Καμμένου. Λίγο νωρίτερα, με δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος ζήτησε «άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Ενώ και ο Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε (ΑΝΤ1) πως ο ίδιος θα ψηφίσει «ανοιχτές τράπεζες», ζητώντας παράλληλα να ακυρωθεί το δημοψήφισμα και να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν έχουμε εντολή ούτε για κλείσιμο τραπεζών ούτε για κούρεμα καταθέσεων». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ