2015-07-04 01:01:17
Φωτογραφία για Τσίπρας: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
Ένα ακόμη σαφές μήνυμα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε ολόκληρη την Ευρώπη, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον ελληνικό λαό - αφού παραμερίσει τις σειρήνες τρομοκρατίας - να κάνει το ίδιο με ένα βροντερό και περήφανο «όχι», τόσο εναντίον «τρομοκρατών και δανειστών», όσο και κατά του διχασμού, στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία, ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα είμαστε οι νικητές. Στείλαμε μήνυμα αξιοπρέπειας στην Ευρώπη», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός στη συγκέντρωση του Συντάγματος για το «όχι», με χιλιάδες κόσμου να τον επευφημεί.

«Σήμερα γιορτάζουμε για την τόλμη να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Γιορτάζουμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς. Η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα», συμπλήρωσε σε μια ηγετική ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Στον τόπο όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, δίνουμε μία ευκαιρία στην Ευρώπη να επιστρέψει στη Δημοκρατία. Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας στον κόσμο».


«Θέλουμε να είμαστε ίσοι στην Ευρώπη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί την Ελλάδα με αποκοπή από την Ευρώπη», τόνισε ακολούθως ο πρωθυπουργός, για να επιτεθεί στους τεχνοκράτες: «Οι τεχνοκράτες της λιτότητας θέλουν να ξαναρπάξουν την Ευρώπη. Εμείς όμως ψηφούμε το κρεσέντο της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα!».

Απευθυνόμενος στο λαό, όσον αφορά στο δημοψήφισμα, ο Τσίπρας σημείωσε: «Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα υπερήφανο όχι στα τελεσίγραφα. Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα, την Δευτέρα να πούμε ένα απόλυτο "όχι" στο διχασμό. Σας καλώ να παραμερίσετε τις σειρήνες της τρομοκρατίας και να αποφασίσετε με ηρεμία και αποφασιστικότητα. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα νικήσουμε. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Το "όχi" θα γράψει ιστορία. Η Ελλάδα στην Ευρώπη της ελευθερίας».
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ