2015-07-05 12:31:15
Φωτογραφία για Η Ελλάδα πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ
Το παγκόσμιο ενδιαφέρον μονοπωλεί, ειδικά σήμερα, το ελληνικό ζήτημα και το δημοψήφισμα. Με πηχυαίους τίτλους, σχεδόν όλα τα ξένα μέσα και δίκτυα αναφέρονται στο κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ελλάδα και φιλοξενούν αναλύσεις και ρεπορτάζ των ανταποκριτών τους.

Σε όλα τα άρθρα τονίζεται ο διχασμός του εκλογικού σώματος και οι ουρές των πολιτών επί μία εβδομάδα έξω από τα ΑΤΜ, που ωστόσο αντιμετωπίζουν στωικά και ψύχραιμα τα πρωτοφανή για αυτούς δεδομένα.

Ενδεικτικά κάποιοι τίτλοι:

Reuters: "Η Ελλάδα ψηφίζει στο δημοψήφισμα, με αμφίβολο το μέλλον της στην ευρωζώνη"

BBC: "Οι Έλληνες ψηφίζουν σε δημοψήφισμα για το πρόγραμμα διάσωσης".

Bloomberg: Χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα ιστορικό και γράφει "Οι Έλληνες ψηφίζουν για τη θέση στο ευρώ ενώ οι τράπεζες στερεύουν".

Al Jazeera: "Οι Έλληνες ψηφίζουν για το αν θα δεχθούν τις προτάσεις των δανειστών για περισσότερη λιτότητα, με αντάλλαγμα δάνεια διάσωσης".

Guardian: "οι Έλληνες ξεκίνησαν να ψηφίζουν σε ένα δημοψήφισμα "για το εάν η χώρα θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους των πιστωτών , την ώρα που το ευρώ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερή του πρόκληση".

Επιπλέον, σχεδόν όλα τα μέσα φιλοξενούν αναλύσεις και σενάρια για το τι θα συμβεί και στις δύο περιπτώσεις, του Ναι και του Όχι, αλλά και...οδοιπορικά για το πως έφτασε η Ελλάδα στην σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία.

Πηγή: news
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ