2015-07-06 18:50:21
Φωτογραφία για Νέο άρθρο Κρούγκμαν στους NYT: Το ΟΧΙ ίσως να σας γλιτώσει από την παγίδα
Νέο άρθρο Κρούγκμαν στους NYT: Το "όχι" δίνει δυνατότητα διαφυγής από την παγίδα της ελληνικής οικονομίας.

Η εκστρατεία εκφοβισμού των Ελλήνων - με την προσπάθεια τρομοκράτησής τους κόβοντας την τραπεζική χρηματοδότηση και απειλώντας να προκληθεί γενικό χάος και με τον σχεδόν ομολογημένο στόχο εκδίωξης της σημερινής αριστερής κυβέρνησης - ήταν μία στιγμή ντροπής για την Ευρώπη που υποστηρίζει ότι πιστεύει σε δημοκρατικές αρχές.

Θα δημιουργούσε ένα τρομερό προηγούμενο, εάν η εκστρατεία αυτή είχε επιτύχει, ακόμη και αν ήταν λογικά αυτά που έλεγαν οι πιστωτές.

Η αλήθεια είναι ότι οι ιδιοτελείς τεχνοκράτες της Ευρώπης είναι σαν του γιατρούς του Μεσαίωνα που επέμεναν να αφήνουν τους ασθενείς τους να αιμορραγούν - και όταν η θεραπεία τους έκανε πιο άρρωστους τους ασθενείς, προκαλούσαν ακόμη περισσότερη αιμορραγία.

Μια ψήφος υπέρ του «Ναι» στην Ελλάδα θα καταδίκαζε τη χώρα και σε άλλα χρόνια πόνου με πολιτικές που δεν θα ήταν αποτελεσματικές και στην πραγματικότητα, με δεδομένους τους αριθμούς, δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές: Η λιτότητα πιθανότατα συρρικνώνει την οικονομία ταχύτερα απ' ότι μειώνει το χρέος, με αποτέλεσμα να μην έχει κανένα σκοπό όλη η δοκιμασία.

Η νίκη του «Όχι» σε όλη τη χώρα προσφέρει τουλάχιστον μία δυνατότητα διαφυγής από την παγίδα αυτή", γράφει μεταξύ άλλων ο διάσημος οικονομολόγος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ... ΣΤΗ ΡΕΑΛ Ο ΓΙΟΥΛ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ... ΣΤΗ ΡΕΑΛ Ο ΓΙΟΥΛ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ