2015-07-06 22:05:19
Φωτογραφία για Είναι γνωστό το πόσο  ενημέρωση προσέφεραν τα ιδιωτικά κανάλια...
Αγαπητό tromaktiko,

είναι γνωστό το πόσο ενημέρωση προσέφεραν τα ιδιωτικά κανάλια την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα Δυστυχώς αυτό είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω από προσωπική εμπειρία, την οποία και θα ήθελα να καταθέσω. Την Παρασκευή 3/7 αποφάσισα να παρέμβω στην εκπομπή > του STAR ώστε να εκφράσω κι εγώ την άποψη μου.

Με πρόλαβε όμως η κ. Μαρία με την οποία ταυτίστηκα απόλυτα, κι έτσι στην αρχή είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρω και να πω τα ίδια. Άλλαξα όμως γνώμη όταν άκουσα κάποιον καλεσμένο της εκπομπής να τη ρωτά γιατί η δική της άποψη να είναι αντικειμενική και όχι της κ. Στεφανίδου. Θέλησα λοιπόν να απαντήσω σ’ αυτό, λέγοντας πως είναι πολύ δύσκολο μια πολιτική άποψη να είναι αντικειμενική, διότι αυτή διαμορφώνεται ανάλογα με τα βιώματα του καθένα, το περιβάλλον που μεγαλώνει και δυστυχώς κυρίως από συμφέροντα Φυσικά και οι δημοσιογράφοι έχουν άποψη για όλα τα θέματα που παρουσιάζουν
. Πιστεύω όμως ότι καλός δημοσιογράφος είναι αυτός που σου παραθέτει πραγματικά γεγονότα και όλες τις απόψεις ισότιμα έτσι ώστε να συμβάλλει στο να διαμορφώσει ο θεατής τη δική του άποψη, και όχι αυτή του δημοσιογράφου, η οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι δυσδιάκριτη. Θα μου πείτε τώρα ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία, ο καθένας  μπορεί να πει την άποψη του. Ωραία λοιπόν να την πει. Σε φυσιολογικά πλαίσια όμως και όχι κάνοντας  πλύση εγκεφάλου, προσπαθώντας να πλάσει συνειδήσεις, εκμεταλλευόμενος το μέσο της τηλεόρασης.

Στο κάτω-κάτω άλλο αντικειμενική άποψη κι άλλο αντικειμενική ενημέρωση. Αν η κ. Στεφανίδου έχει τόσο απόλυτες απόψεις, οι οποίες πιστεύει πώς είναι οι σωστές, ώστε να θεωρεί καθήκον της να τάσσεται ανοιχτά υπέρ της μίας πλευράς , τότε ίσως θα έπρεπε ν’ ασχοληθεί με την πολιτική και όχι να κάνει μονόπλευρη ενημέρωση. Το ίδιο και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι.

Παράλληλα βέβαια με την παρατήρηση αυτή, θα εξέφραζα και τη δική μου άποψη για το δημοψήφισμα. Έπειτα από αρκετές προσπάθειες κατάφερα να  πιάσω γραμμή. Η τηλεφωνήτρια της εκπομπής λοιπόν αφού μου πήρε τα στοιχεία, με ρώτησε τι θα έλεγα στον αέρα. Της απάντησα πώς θα ήθελα να τοποθετηθώ στο θέμα της εκπομπής και τότε θέλησε να μάθει ποια θα ήταν αυτή η τοποθέτηση. Εγώ με τη σειρά μου αναρωτήθηκα αν αυτό θα έπαιζε ρόλο στο να βγω στον αέρα ή όχι. Αφού λοιπόν της είπα και  την άποψη μου, που ήταν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μου ζήτησε να το αιτιολογήσω κιόλας. Δεν ξέρω αν τα επιχειρήματά μου  ήταν  πειστικά, στο τέλος πάντως μου είπε ένα , κι έκλεισε το τηλέφωνο.

Τα συμπεράσματα για το πώς γινόταν οι απόψεις του ΝΑΙ και το ΟΧΙ να είναι 10 προς 1, είναι δικά σας Υ.Γ 1 Ενώ μιλούσε η κ. Μαρία, η εκπομπή έδειχνε εικόνες από ουρές σε ΑΤΜ, πιστεύοντας ότι έτσι την αντικρούει. ΑΘΛΙΟ!

Υ.Γ 2 Μαρία σ’ ευχαριστούμε που εκπροσώπησες την πλειοψηφία των ελληνίδων μανάδων. Προσωπικά ένιωσα ικανοποίηση και δικαίωση μέσα από τα λόγια σου!!!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ