2015-07-07 16:52:21
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup - Σχεδόν όλοι, στη σκληρή γραμμή Σόιμπλε - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΙΤΕ LIVE
16.23 H ελληνική πλευρά κάνει διερευνητική συζήτηση σήμερα και αύριο θα γίνει νέο Eurogroup, αναφέρουν οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που επισημαίνουν οτι το στοιχείο που ενδιαφέρει όλους σήμερα είναι η Ελλάδα να πάρει το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Μετά το πέρας του Eurogroup, ο Γ.Ντάισελμπλουμ θα κάνει μια σύντομη δήλωση.

Πιθανόν να υπάρξει νέα τριμερής Μέρκελ-Ολάντ-Τσίπρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

15.50 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε σχέση με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο, επισημαίνοντας

τα τέσσερα σημεία του κοινού ανακοινωθέντος που συνυπέγραψαν τη Δευτέρα οι πολιτικοί αρχηγοί , πλην του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

14:40 Σχεδόν όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών στη γραμμή Σόιμπλε. Είναι φανερό ότι αδιαφορούν τελείως για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το λάβουν υπόψη τους.


14. 21: Λετονός YπΟικ: Υπάρχει συνταγή και ξέρουμε, δεν είναι εύκολη. Οι Λετονοί δεν καταλαβαίνουν τους Έλληνες.

«Το 2008 ήμασταν στην ίδια θέση όμως νοικοκυρέψαμε τα του οίκου μας. Η οικονομία μας γνώρισε ύφεση 20%, μειώσαμε όμως κατά 30% τον δημόσιο τομέα μειώνοντας και μισθούς και προσωπικό. Αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές βοήθησαν την Λετονία να ανακάμψει» είπε.

14.19: Ντομπρόφσκις (αντιπρόεδρος της Κομισιόν): Δεν θέλουμε Grexit, αλλά αν δεν υπάρξει αξιόπιστο πακέτο 14.17: Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Θα ακούσουμε προσεκτικά το αίτημα των ελληνικών αρχών και τις δεσμεύσεις που είναι πρόθυμη να αναλάβει η Ελλάδα - Πολλά θα εξαρτηθουν από την ελληνική κυβέρνηση.

14.08: Σόιμπλε: Περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει ένα δημοψήφισμα το οποίο όμως δεν μπορεί από μόνο του να δώσει λύση». και τόνισε ότι «σεβόμαστε απόλυτα το αποτέλεσμα αλλά τώρα αναμένουμε τις ελληνικές προτάσεις».

Τέλος, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι «σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα από νομική βάση. Για να υπάρξει τέτοια δυνατότητα πρέπει να συναφθεί νέα δανειακή σύμβαση».

13.51: Ντέισελμπλουμ: Μετά το δημοψήφισμα περιμένουμε να δούμε πώς βλέπει τα πράγματα η ελληνική κυβέρνηση, θα ακούσουμε τις προτάσεις τους και μετά θα προχωρήσουμε βήμα προς βήμα.

Tο OXI σημαίνει ότι απορρίφθηκαν οι προτάσεις. Πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί.

Αξιόπιστες προτάσεις ζήτησε από την Ελλάδα ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Αθήνας και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποφευχθεί ένα Grexit, το οποίο, όπως είπε, θα ήταν μια συλλογική αποτυχία. - See more at: https://left.gr/news/moskovisi-ena-grexit-tha-itan-mia-syllogiki-apotyhia-0#sthash.Pf3qcwz2.FiZRd7Pe.dpuf

Αξιόπιστες προτάσεις ζήτησε από την Ελλάδα ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Αθήνας και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποφευχθεί ένα Grexit, το οποίο, όπως είπε, θα ήταν μια συλλογική αποτυχία.

13.47: Χωρίς να κάνει δηλώσεις προσήλθε στο Γιούρογκρουπ o Eυ. Τσακαλώτος

Ξεκινά στις 2 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες το κρίσιμο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, ενώ στις 7 συνεδριάζει η έκτακτη σύνοδος κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup ο νέος υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει τη νέα πρόταση της Ελλάδας προς τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας.

Με βάση τις ελληνικές προτάσεις οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν αν θα δώσουν την εντολή στους θεσμούς της ΕΕ για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«To Εurogroup αναμένει από την ελληνική πλευρά να καταθέσει σαφείς προτάσεις μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο της συνθήκης του ESM, λαμβανομένης υπόψη της νέας οικονομικής κατάστασης της χώρας», επισημαίνουν πηγές της ευρωζώνης.

Στη συνέχεια, στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του πρόεδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συζητηθούν οι πιθανές μελλοντικές κινήσεις μετά το δημοψήφισμα.

Παρακολουθείστε απευθείας τις αφίξεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο κρίσιμο Eurogroup.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ