2012-05-06 15:41:11
Φωτογραφία για Οι εκλογικές κοπάνες στο Ηράκλειο
Αν και αρχικά όλοι πίστευαν ότι θα... κυλούσε ομαλά η σημερινή εκλογική διαδικασία, προέκυψε εμπλοκή!

Σε πολλά εκλογικά τμήματα, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, δεν προσήλθε ούτε ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής!

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι φυσικά στις θέσεις τους, ωστόσο, καλούνται να βρουν άμεσα λύση.

Επικοινωνούν λοιπόν με το Πρωτοδικείο όπου τους απαντούν ότι φυσικά μπορούν και μόνοι τους να «βγάλουν» τις εκλογές όμως έχουν και τη δυνατότητα να...κρατήσουν τους πρώτους εκλογείς για να τους βοηθήσουν!

Σε κάθε εκλογικό τμήμα τη διαδικασία συντονίζει και επιβλέπει πενταμελής εφορευτική επιτροπή, που αποτελείται από το δικαστικό αντιπρόσωπο ως πρόεδρο και τέσσερα μέλη, τα οποία ειδοποιούνται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τα καθήκοντα που καλούνται να αναλάβουν και είναι υποχρεωμένα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Σε περίπτωση που τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ... την κοπανήσουν είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστικού αντιπροσώπου να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου το απόν μέλος της επιτροπής να βρεθεί και να εξαναγκαστεί να εμφανιστεί στο εκλογικό τμήμα που καλείται να παρευρίσκεται.


Από το Πρωτοδικείο, πάντως, τους καλούν είτε να διεξαχθεί η διαδικασία ως έχει είτε να παραμένουν οι πρώτοι εκλογείς για να τους βοηθήσουν.

Αντικαθίσταται ένας δικαστικός αντιπρόσωπος που από το πρωί βρίσκεται στο 279ο εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο, καθώς νωρίτερα ένιωσε αδιαθεσία. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και από τη λίστα των αναπληρωματικών, ορίστηκε ο αντικαταστάτης που θα πάρει τη σκυτάλη από τον ασθενή δικαστικό αντιπρόσωπο.«Ψυχή» στα Βορίζια

Άνθρωπος δεν είχε «πατήσει» μέχρι και τις 1-.00 το πρωί στο εκλογικό τμήμα στα Βορίζια, όπου εκτός από ψηφοφόρους δεν εμφανίστηκαν ούτε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, το απόγευμα θα αναζητηθούν άτομα που θα καλύψουν τα κενά, ώστε να γίνει η καταμέτρηση και η εξαγωγή του εκλογικού αποτελέσματος.Ομαλά η διαδικασία σε Ρέθυμνο και Χανιά

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, με την προσέλευση στα εκλογικά τμήματα να είναι ικανοποιητική, αν και ο καλός καιρός έχει ήδη γεμίσει τις καφετέριες του νησιού!

Ο αριθμός των ετεροδημοτών που έφτασαν στο Ρέθυμνο για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος είναι μικρός σε σχέση με προηγούμενες εκλογές. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κατά πόσο μεγάλη ή όχι θα είναι η αποχή από τις κάλπες, με αρκετούς να στοιχηματίζουν πως στο Ρέθυμνο το ποσοστό αποχής θα είναι πολύ μικρό.

Ομαλά εξελίσσεται και η εκλογική διαδικασία και στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, με τους 139.990 εκλογείς να ψηφίζουν στα 321 εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στις θέσεις τους, ενώ, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προσέλθει όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται κανονικά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μοιράστηκαν σε δικαστικούς αντιπροσώπους 77 κινητά τηλέφωνα, για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Ωστόσο, δύο από αυτούς δήλωσαν ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσουν.

Κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στην ακριτική Γαύδο και για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων προγραμματίστηκε έκτακτο δρομολόγιο από την Παλαιόχωρα. Χωρίς προβλήματα στην Ιεράπετρα

Κανονικά άνοιξαν οι κάλπες στον Δήμο Ιεράπετρας. Μικρά προβλήματα δημιουργήθηκαν προς στιγμήν λόγω μη προσέλευσης μελών της εφορευτικής επιτροπής σε κάποια εκλογικά τμήματα εντός της πόλης. Επιπλέον λόγω των εργασιών ανακατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου, αυτό δεν συμπεριλήφθη στα εκλογικά τμήματα και έτσι όσοι έγκαιρα δεν είχαν φροντίσει να ενημερωθούν , χρειάστηκε να αναζητήσουν το τμήμα που ψηφίζουν. Συνωστισμός σε αρκετά εκλογικά τμήματα

Τα πρώτα προβλήματα παρατηρήθηκαν στα 6ο και 44ο δημοτικά στην Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο, όπου ο κόσμος προσήλθε για να ψηφίσει και είτε αναγκάστηκε να περιμένει είτε...παραπέμφθηκε αλλού..
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ