2015-07-08 10:26:59
Φωτογραφία για ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΤΟ GREXIT ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ «ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ»
Στην ανάγκη η Ελλάδα να λάβει στήριξης, αλλά και στην υποχρέωση της χώρας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις αναφέρθηκαν σήμερα Τετάρτη με δηλώσεις τους τόσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, όσο και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. 

Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι μία συμφωνία για την ελληνική κρίση είναι εφικτή και αναγκαία και πρέπει να επιτευχθεί μέχρι την Κυριακή. «Η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο», τόνισε. Ο ίδιος υπογράμμισε πως η Ε.Ε. δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα, καθώς το Grexit θα ήταν μια «φοβερή αποτυχία». Ο Πιερ Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν την ίδια προσέγγιση και θέση απέναντι στην Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή.

Από την πλευρά του ο Ντομπρόβσκις μιλώντας στην γερμανική τηλεόραση ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Όπως είπε, τα προγράμματα στήριξης σε άλλες χώρες δείχνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις «αξίζουν τον κόπο» και προσέθεσε πως η Ελλάδα πρέπει να έχει μια συνολική στρατηγική για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ