2015-07-10 10:52:12
Φωτογραφία για Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα: Ή θα μείνουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί - Δεν θα γίνω Παπαδήμος
10.00 Μόλις προσήλθε στη Βουλή και στη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, χωρίς να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους.

09.50 Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποιούνται ήταν εικοσάλεπτη και μεταξύ άλλων είπε ότι με το δημοψήφισμα δεν δόθηκε "εντολή" για έξοδο από το ευρώ, αλλά για επιδίωξη μιας καλύτερης συμφωνίας και ζήτησε τη στήριξή τους. Εδω που ήρθαμε ή θα μείνουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. Δεν θα γίνω Παπαδήμος. Αυτή την ώρα τους βουλευτές ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

09.36 Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πριν από λίγα λεπτά έφτασε στη Βουλή, Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το αν θα υπάρχουν διαρροές είπε ότι κανείς δεν θ αναλάβει την ευθύνη να ρίξει μια κυβέρνηση 4 μηνών.

09.22 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα ο Γ. Σταθάκης προσερχόμενος στη Βουλή είπε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους ότι θα υπάρξει συναινετική διαδικασία


09.05 Έφτασε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός και ξεκινά η συνεδρίαση κεκελισμένων των θυρών - Δεν έχει προσέλθει ακόμα ο Π. Λαφαζάνης, μετέδωσε ο skai.

08.55 Συνεχίζεται η προσέλευση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Οι περισσότεροι δεν κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ωστόσο ο Ν. Ξυδάκης δήλωσε ότι θα προσπαθήσουμε για τη συμφωνία. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σκληρή Γερμανία. Πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε μέσα σε αυτό το πολύ σκληρό πλαίσιο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ξεκίνησε η προσέλευση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού, για να επικυρωθεί η πρόταση ως βάση διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Την πρόταση δεν υπέγραψαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Πάνος Καμμένος και ήδη υπάρχουν φήμες για παραίτηση του πρώτου, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται.

Ο βουλευτής Νάσος Αθανασίου ερωτηθείς κατά την είσοδό του στη Βουλή για το αν ισχύουν οι φήμες για παραίτηση, είπε ότι δεν ασχολούμαστε με φήμες κι εκτίμησε ότι θα περάσει η πρόταση από την Κ.Ο.

Η αναπληρώτρια υπουργος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου δήλωσε: «Έχουμε συλλογικότητα», ενώ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης είπε ότι σήμερα είναι η ημέρα των Οργάνων.

Χωρίς να κάνει δηλώσεις προσήλθε στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Είμαστε αισιόδοξοι για μια καλή συμφωνία, είπε κατά την είσοδό του στη Βουλή ο κ. Βούτσης.

Για την ολοκλήρωση των κομματικών διαδικασιών απομένει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προς το παρόν ανοιχτή ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής της, με πιθανότερη ημέρα το Σάββατο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ