2015-07-11 16:36:08
Φωτογραφία για Χάθηκε τελικά η δουλειά των 50 εκ. € της ΔΕΗ για το εργοστάσιο την ΙΜΑΣ
Σε Πολωνική εταιρία ανέθεσε τελικά εργολαβία για κατασκευή ταινιόδρομων η ΔΕΗ, παρακάμπτοντας τον επί δεκαετίας προμηθευτή της, την ΙΜΑΣ Βόλου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην τοπική βιομηχανία, που είχαν γνωστοποιήσει το πρόβλημα και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να νιώθουν ανασφάλεια και φόβο για τα εργασιακά τους ζητήματα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΙΜΑΣ – ΣΥΡΜΑ Νίκος Μπουρούς, την περασμένη Τρίτη, μέσα στην πολιτική και οικονομική αναμπουμπούλα, η αρμόδια επιτροπή διαγωνισμών της ΔΕΗ, κατακύρωσε τον διαγωνισμό για ανάθεση κατασκευής ταινιόδρομων για τις ανάγκες των ορυχείων της, στην Πολωνική εταιρία, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχε αρχικά αναδειχτεί μειοδότης.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για έναν διαγωνισμό που είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο ύψους 72 εκ. €, από τον οποίο, ο κύριος όγκος δουλειάς δίδεται στην Πολωνική Εταιρία (50 εκ. €) και μικρό ποσοστό στην ΙΜΑΣ (ύψους 20 εκ. €).


Τότε, ο Σύλλογος Εργαζομένων είχε απευθυνθεί στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ο διαγωνισμός να κατακυρωθεί στην ΙΜΑΣ που είναι ο κύριος προμηθευτής της ΔΕΗ για πάνω από 20 χρόνια και προκειμένου να παραμείνουν οι θέσεις εργασίας στην τοπική βιομηχανία. Μάλιστα, με ενέργειες των βουλευτών είχε γίνει συνάντηση με τον υπουργό Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, που τους είχε συστήσει η ΙΜΑΣ να κάνει ένσταση κατά του διαγωνισμού, όπως και έγινε.

Τελικά, πριν ένα τμήμα η νομική υπηρεσία της ΔΕΗ απέρριψε την ένσταση της ΙΜΑΣ, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει βάση και κατακύρωσε το αρχικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού, που έχει συνέπεια, η τοπική βιομηχανία, που η ΔΕΗ είναι ο κύριος πελάτης της, για τα επόμενα 2,5 χρόνια να έχει εξασφαλισμένη παραγωγή μόλις 20 εκ. €.

Ο κ. Μπουρούς, εκτίμησε ότι η ΙΜΑΣ θα κληθεί να καλύψει το κενό που δημιουργείται με εξαγωγές, που όμως είναι δύσκολο περιβάλλον, καθώς ο Όμιλος διαθέτει πολλά εργοστάσια ανά τον κόσμο που καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν και μετέφερε τον προβληματισμό των εργαζομένων για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη στην τοπική βιομηχανία, μήπως επιφέρει αρνητικές εξελίξεις στα εργασιακά ζητήματα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ