2015-07-11 19:10:51
Φωτογραφία για ΑΠΟ 78 ΕΩΣ 84 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Ευρωπαϊκές πηγές, ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πριν από λίγο, ότι τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα από το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM, σύμφωνα με την αξιολόγηση των θεσμών, θα ανέλθουν μεταξύ 78 και 84 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EΜΣ)», αποτελεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε αξιωματούχος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Αυτό, ανέφερε, επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup.

«Θα είναι μια δύσκολη συνάντηση» δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Όπως είπε, «Ορισμένοι υπουργοί διατηρούν επικριτική στάση απέναντι την ελληνική πρόταση, τόσο αναφορικά με την ουσία της πρότασης όσο και με το αν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική πλευρά».

Ανέφερε επίσης ότι «δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο σημείο της συμφωνίας και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν σήμερα αν είναι ικανοποιητικά τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά και αν υπάρχει δέσμευση, σοβαρότητα και “ιδιοκτησία” των μέτρων έτσι ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ