2015-07-13 20:20:16
Φωτογραφία για ΑΥΤΟ είναι το χρονοδιάγραμμα για την χρηματοδότηση - γέφυρα προς την Ελλάδα
Στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Συγκεκριμένα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για μία χρηματοδότηση «γέφυρα», η οποία θα τεθεί στο αύριο στο τραπέζι του Euro Working Group, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Επίσης, είπε πως δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας «πολύ περίπλοκο» το ζήτημα.

«Μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το δημοψήφισμα» ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του Eurogroup και σημείωσε: Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη αλλά με έναν αξιόπιστο τρόπο». Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι οι συμμέχοντες στην Ευρωζώνη θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες της.

Ο κ
. Ντάισελμπλουμ είπε ότι μέχρι την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει υποβάλλει το συνολικό πακέτο που συμφωνήθηκε. Αν αυτό συμβεί, τότε πιθανότατα θα υπάρξει μία τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και από εκεί θα δοθεί το πράσινο φως για να πάει το πρόγραμμα στα εθνικά κοινοβούλια. Αυτό θα συμβεί ή Πέμπτη ή Παρασκευή. Μετά θα δοθεί εντολή στους θεσμούς για το τι θα γίνει με την εκταμίευση από τον ESM.

«Τώρα μιλάμε για ένα καινούριο πρόγραμμα με άλλες δεσμεύσεις και άλλες διευθετήσεις. Θα χρειαστούν τέσσρις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ