2015-07-15 00:17:09
Φωτογραφία για ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ... ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΥΣ!
Για την πετυχημένη σεζόν του Κολοσσού, αλλά και την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού μίλησε ο Άρης Λυκογιάννης στο ΣΠΟΡ FM 94,6, σχολιάζοντας και την μεταγραφή του Τολιόπουλου στον Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός του νησιώτικου συλλόγου μίλησε για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο πλευρό του Σωτήρη Μανωλόπουλου, αλλά και τη μεταγραφή του νεαρού Βασίλη Τολιόπουλου στον Ολυμπιακό.

Μεταξύ άλλων ο Άρης Λυκογιάννης είπε στην εκπομπή «Solo Basket»:

Για τον σχεδιασμό της φετινής σεζόν: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανέναν παίκτη. Μόνο ο Τολιόπουλος είχε συμβόλαιο, αλλά κατέληξε στον Ολυμπιακό. Θεωρώ τελειωμένη την υπογραφή του Λαρεντζάκη, που απομένουν τυπικές λεπτομέρειες. Έχουμε στα πλάνα μας να κρατήσουμε κάποιους παίκτες. Είναι θέμα συζητήσεων. Είμαστε σε οικονομική κατάσταση που τα πάντα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Εκ των πραγμάτων είμαστε αναγκασμένοι -ειδικά για τους ξένους- να πάμε σε άλλες λύσεις, γιατί μετά από μια καλή χρονιά οι Αμερικάνοι ψάχνουν καλύτερο συμβόλαιο σε άλλη χώρα. Παλιότερα όλοι προσπαθούσαν να έρθουν στην Ελλάδα, όμως το μόνο που πουλάμε τώρα είναι η τεχνογνωσία»


Για τον Βασίλη Τολιόπουλο: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει για να σταθεί σε μεγαλύτερο επίπεδο είναι να βελτιώσει ταχύτητα και όγκο. Είναι ένα παιδί που είχε καλή παρουσία την περασμένη σεζόν. Ήρθε απ’ τον πάγκο και βοήθησε σημαντικά. Είχε μέσω όρο δέκα λεπτά συμμετοχής, όμως σε κομβικά ματς έπαιξε πολύ παραπάνω. Έχει μπασκετικό θράσος και σκοράρει. Ίσως θα έπρεπε να μείνει άλλη μια σεζόν σε ομάδα που θα είχε χρόνο συμμετοχής, όμως όταν παίρνεις πρόταση από μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός σ’ αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να αρνηθείς».

Για το πώς κρίνει τις επιλογές νεαρών παικτών: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό. Του χρόνου φαίνεται πως δυναμώνουν αρκετά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης. Δεν είναι εύκολο για τους προπονητές να εμπιστευτούν παιδιά που δεν έχουν πολλές παραστάσεις. Όλες οι ομάδες παίρνουν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε μικρές ηλικίες, είναι όμως αρκετά δύσκολο για τα τα παιδιά να βρουν χρόνο συμμετοχής σ’ αυτές της ομάδες. Είναι πολλές ιδιαιτερότητες, μεγάλες οι ανάγκες και υψηλό το επίπεδο. Το να μπορεί ένας παίκτης σ’ αυτήν την ηλικία να παίρνει χρόνο συμμετοχής σε ομάδες όπως ο Κολοσσός είναι πολύτιμο. Ακόμα και στην Εθνική φάνηκε ότι ο Τολιόπουλος έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του και γι’ αυτό ξεχώρισε ανάμεσα στα άλλα παιδιά».

Για την συνεργασία με τον Μανωλόπουλο στον Παναθηναϊκό και για το αν επηρέασαν οι απουσίες στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό: «Με το αν δεν υπάρχει μπάσκετ. Αν υπήρχε ο Γκιστ θα υπήρχε διαφορετική εικόνα. Υπήρχε έλλειψη παικτών που έκαναν σημαντικά πράγματα. Ο Γκιστ ήταν ένας απ’ αυτούς. Νομίζω πως η εικόνα των τελικών ήταν αυτή που καθρεπτίζει την απόσταση των δύο ομάδων. Πάντα το παιχνίδι είναι δίκαιο στο τέλος. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στη σειρά των τελικών και πήρε το πρωτάθλημα».

Για το αν μετάνιωσε που το έκανε: «Είναι λίγο δύσκολο να πεις όχι σε μια μεγάλη ομάδα όχι. Είτε λέγεται Ολυμπιακός είτε Παναθηναϊκός. Το ζυγίζεις και η απόφαση γέρνει προς τα εκεί. Είναι πολλά τα πράγματα που παίρνεις απ’ αυτές τις ομάδες. Βλέπεις την απόσταση οργανωτικά που υπάρχει με τους αντιπάλους, τους ανθρώπους, τις εγκαταστάσεις και κυρίως τους παίκτες. Δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να συνεργαστείς με παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΗΡΑΝ... ΤΟΝΤΟΡΟΒΙΤΣ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΗΡΑΝ... ΤΟΝΤΟΡΟΒΙΤΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ