2015-07-15 17:57:36
Φωτογραφία για ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Αρκετοί βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν θα ψηφίσουμε τα μνημονιακά μέτρα, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ανέφερε ακόμη ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι 109 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν τη συμφωνία κυβέρνησης, δανειστών για το τρίτο πρόγραμμα δανεισμού.

Σε κοινή τους δήλωση ζητούν την άμεση σύγκληση του Οργάνου. Όπως αναφέρουν, στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. «Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στη σχετική δήλωση.


Το απόγευμα της Τρίτης, σε συνεδρίαση της Αριστερής Πλατφόρμας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρεται να τάχθηκε υπέρ της δραχμής και να ανέλυσε ένα «σχέδιο». Πάντως, συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη απευθυνόμενοι στους εμπνευστές των δημοσιευμάτων περί σχεδίων του υπουργού για κατάληψη, του Νομισματοκοπείου, σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα και απαλλοτρίωση δισεκατομμυρίων ευρώ, απάντησαν με τη γνωστή φράση : «Αιδώς Αργείοι». Ο στόχος αυτών των άθλιων δημοσιευμάτων δεν είναι το πρόσωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά οι συνεπείς αντιμνημονιακές προοδευτικές θέσεις που εκφράζει, αναφέρουν.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ