2015-07-16 18:44:31
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι βάσεις μπήκαν, σε δέκα μέρες έρχονται και τα ποδήλατα
Οι παρατηρητικοί πατρινοί θα έχουν δει οτι εδώ και κάποιους μήνες υπάρχουν σε διάφορα σημεία του κέντρου της Πάτρας σταθμοί - βάσεις ποδηλάτων.

Συγκεκριμένα στο κέντρο της Πάτρας υπάρχουν ήδη 5 σταθμοί και 42 ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βάσεις.

Σε λίγο καιρό στην διάθεση των πολιτών θα υπάρχουν και 30 κοινόχρηστα ποδήλατα αστικού τύπου, κατάλληλα και για τα δύο φύλλα. Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βόλτες στην ύπαιθρο και για μετακινήσεις στο κέντρο.

Οι σταθμοί και οι βάσεις πρόσδεσης βρίσκονται:

1.Στον Νότιο Λιμένα

2.Στον χώρο στάθμευσης «Γεώργιος Καλεντζώτης»

3.Έναντι πλατείας τριών συμμάχων/πλησίον Κεντρικού Σιδηροδρομικού σταθμού

4.Όπισθεν Αγοράς Αργύρη(Πεζόδρομος Καψάλη –Δίπλα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας Α.Ε)

5.Στην πλατεία Γεωργίου Α’(Zώνη στάθμευσης δικύκλων)

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα τύπου mountain της ΑΔΕΠ Α.Ε θα διατίθονται στους πολίτες από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών κάθε Παρασκευή (19.00-21.00) με υποχρέωση επιστροφής κάθε επόμενη Δευτέρα (19.00-21.00), εκτός αργιών.


Δικαίωμα χρήσεις θα έχουν ανήλικα άτομα και συνοδευόμενοι ανήλικοι.

To thebest.gr επικοινώνησε με την ΑΔΕΠ και τον κ. Τάκη Τριανταφύλλου ο οπόιος ανέφερε οτι:" Σε δέκα μέρες περίπου, ίσως και λιγότερο, τα ποδήλατα θα βρίσκονται στην διάθεση των πολιτών.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό να διευκολύνει τους πολίτες οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο ή ΜΜΜ για τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της πόλης.

Ελπίζουμε στην πορεία του το πρόγραμμα να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Προς το παρόν υπάρχουν χίλιες κάρτες τις οποίες οι πολίτες θα προμηθευτούν όταν γραφτούν στο πρόγραμμα σε μια απ΄πο τις στάσεις που υπάρχουν ήδη".

Πληροφορίες: popatras.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ