2015-07-16 20:06:13
Φωτογραφία για Φθιώτιδα: Ο ... 14χρονος εγκέφαλος της απαγωγής του!
Η απαγωγή-θρίλερ με τη μέθοδο «αρπαγή της τίγρης» (ολιγόωρη ομηρία σε αυτοκίνητο) του 14χρονου γιου μεγαλογιατρού από τις Λιβανάτες αποδείχτηκε «μαϊμού»! Το περιστατικό, που είχε κινητοποιήσει τον Μάιο τις Αρχές στη Φθιώτιδα, ήταν στημένο από τον ανήλικο.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 14χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να κάνει dolce vita με τους δύο «απαγωγείς» φίλους του! Ο ανήλικος και οι συνεργοί του, ηλικίας 18 και 17 ετών, προσήχθησαν στην Ασφάλεια και ομολόγησαν την πράξη τους λέγοντας ότι εμπνεύστηκαν το σκηνικό για να πάρουν τα 12.000 ευρώ που ζητούσαν ως... λύτρα. «Θέλαμε να πάρουμε λεφτά και να κάνουμε τη ζωή μας. Να αγοράζουμε ρούχα και να βγαίνουμε έξω για διασκέδαση» φέρεται ότι ομολόγησαν οι τρεις νεαροί στους αστυνομικούς.

Η «αρπαγή» σημειώθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου. Ο 14χρονος, γιος γνωστού ορθοπεδικού που διατηρεί ιατρείο στην Αταλάντη, έφυγε γύρω στη 1.00 το μεσημέρι από το σπίτι του για να πάει στο φροντιστήριο αγγλικών στις Λιβανάτες.


Λίγη ώρα αργότερα η διευθύντρια του φροντιστηρίου τηλεφώνησε στη μητέρα του και την ενημέρωσε ότι ο γιος της δεν είχε εμφανιστεί. Εκείνη, ανήσυχη, τηλεφωνούσε στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού της, δίχως να παίρνει απάντηση. Κάποια στιγμή από την άλλη άκρη της γραμμής ακούστηκε ένας άντρας, ο οποίος σε άπταιστα ελληνικά τής είπε ότι ο Δρόσος είχε πέσει θύμα απαγωγής και έπρεπε να καταβάλει λύτρα 12.000 ευρώ προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Την προειδοποίησαν μάλιστα να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Έρευνες

Η γυναίκα ενημέρωσε τον σύζυγό της και πήγαν στην Ασφάλεια. Αμέσως άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού και περίπου δύο ώρες αργότερα ο μαθητής εντοπίστηκε να περιφέρεται στην ερημική τοποθεσία Δεξαμενή, 500 μέτρα έξω από τις Λιβανάτες. Οπως είχε καταθέσει τότε στους αστυνομικούς, ένα λευκό βαν είχε σταματήσει δίπλα του κι ένας μελαψός άντρας τον είχε αρπάξει. Με σβέλτες κινήσεις τον είχε δέσει, τον είχε φιμώσει και του είχε κλείσει τα μάτια με μαντίλι. Μάλιστα είχε ισχυριστεί ότι τον είχε αφήσει ελεύθερο, αφού του είχε πάρει το κινητό του, καθώς φοβόταν ότι θα συλληφθεί.

Οπως είπε στην «Espresso» υψηλόβαθμο στέλεχος της Ασφάλειας Λαμίας, όλον αυτόν τον καιρό κάτι δεν τους «κολλούσε» στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι ο 14χρονος επέμενε στην αρχική κατάθεσή του. Η Αστυνομία προχωρούσε τις έρευνές της και τελικά επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες που είχε από την πρώτη στιγμή. Και οι τρεις νεαροί έπεσαν σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησαν. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται και για ψευδή καταμήνυση.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ