2015-07-18 22:19:08
Φωτογραφία για Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Ζητά παρέμβαση για τις ατομικές επιχειρήσεις
«Ταφόπλακα» για τις ατομικές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας» χαρακτηρίστηκε ο νόμος που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννη Μήτση.

Ο νέος νόμος τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και σημαίνει ότι μέχρι την Κυριακή πρέπει να γίνουν οι σχετικές αλλαγές στις

ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων, αλλά και όσα επαγγέλματα μπαίνουν για πρώτη φορά στον ΦΠΑ πρέπει να υποβάλουν δήλωση μεταβολής στο μητρώο του ΦΠΑ μέσα σε δέκα μέρες, που είναι ένα πολύ μικρό χρονικό περιθώριο προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Ταυτοχρόνως, αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για το 2015 στο 100% από 55% για τις ατομικές επιχειρήσεις, κάτι που σημαίνει υπέρμετρη επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις αυτές αλλά και άνιση μεταχείριση σε σχέση με τα νομικά πρόσωπα που καλούνται να πληρώσουν το 75%.

Για το λόγο αυτό, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων κάνει έκκληση στους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων αλλά και των υπόλοιπων νομών να επέμβουν ώστε να αρθεί αυτή η αδικία και να μην καταρρεύσουν οι ατομικές επιχειρήσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία και μειώνουν την ανεργία, για να γίνει η σχετική τροποποίηση και να ισχύσει και για αυτές η προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75%.


«Παρά τη σκληρότητα και την αμφίβολη αποτελεσματικότητα των μέτρων, οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται ίσως δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για την επανεκκίνηση του παραγωγικού ιστού της χώρας», εκτίμησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ Ο... ΝΤΑΝΣΤΟΝ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ Ο... ΝΤΑΝΣΤΟΝ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ