2015-07-18 22:31:05
Φωτογραφία για Πρόσθετο έξοδο στα σχολεία της Πρέβεζας – Εμφανίστηκαν λογαριασμοί νερού προς εξόφληση
Σαν να μην έφτανε το νέο μνημόνιο, που αναμένεται να προκαλέσει νέους «τριγμούς» στον κοινωνικό ιστό, οι διευθυντές δημοτικών... σχολείων της Πρέβεζας, αντίκρισαν στα σχολεία ευθύνης τους και λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ, τους οποίους δεν είχαν δει κατά το παρελθόν.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, κ. Αναγνώστου, μας ανέφερε τα εξής: «Μας ήρθε μία εγκύκλιος, η οποία μας έδινε εντολή να ορίσουμε ρολόγια για τα σχολεία και να στέλνουμε εκεί τους λογαριασμούς του νερού. Ήμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε και σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίζαμε πειθαρχικές συνέπειες. Μας εξανάγκασαν να το πράξουμε, αλλιώς θα πηγαίναμε κατηγορούμενοι.

Η πολιτική της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΠ είναι να μην αυξάνει τα τέλη και το έχει αποδείξει. Και αν κάποια μελέτη, μας δίνει τη δυνατότητα να μειώσουμε τα τέλη, τότε θα το κάνουμε. Κι αυτό το ζήτημα με τα σχολεία το ρυθμίζουμε».


Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πάντως είναι ανάστατοι, καθώς τα χρήματα που έχουν για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των σχολείων είναι ελάχιστα (πετρέλαια, ρεύμα κ.α.) και πλέον θα πρέπει να... φορτωθούν με ακόμη ένα λογαριασμό.

«Το νερό στο σχολείο δεν μπορεί να ελεγχθεί, γιατί την αυλή του σχολείου τη χρησιμοποιούν τα παιδιά και το απόγευμα για να παίξουν», μας ανέφερε διευθυντής σχολείου.

Απομένει να δούμε ποιες συντονισμένες ενέργειες θα γίνουν, καθώς πέρα από το νερό, τα σχολεία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα -έτσι κι αλλιώς- με τους πενιχρούς προϋπολογισμούς τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ