2015-07-21 01:33:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων καταγγέλλει τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς
Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαϊας χαιρετίζει τους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους που την Κυριακή 19 Ιούλη έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην απεργία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Παρά την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, παρά τον εκφυλιστικό τρόπο που προκυρήχθηκε και οργανώθηκε και αυτή η απεργία από την Ο.Ι.Υ.Ε δεκάδες συνάδελφοι στην Αχαΐα αντιστάθηκαν και πρόταξαν το ταξικό τους καθήκον ενάντια στο δυσοίωνο μέλλον που προετοιμάζουν κεφάλαιο, ΕΕ και κυβερνήσεις, για μας και τα παιδία μας.

Χαιρετίζουμε επίσης τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους που δίστασαν κάτω από τον τρόμο της απόλυσης και δεν έκαναν το βήμα παρόλο που το ήθελαν.

Δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφος πρεπει να δυναμώσει τον αγώνα του σε κάθε εργασιακό χώρο. Για να καταφέρνουμε μέρα με τη μέρα να σπάμε το φόβο. Για να είναι οι επόμενες μάχες ακόμα πιο μαζικές.


Το σωματείο μας τους καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε επαφή με το κλαδικό σωματείο. Τα νέα μέτρα που φέρνει για ψήφιση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαρώνουν ότι έχει απομείνει όρθιο από τα δύο προηγούμενα μνημόνια και αφορούν όλους μας. Το τρίτο μνημόνιο φέρνει μειώσεις στους μισθούς μας, σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου δεν έχασε καθόλου χρόνο και εξαπολύει αυτές τις μέρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους συναδέλφους με απολύσεις, μειώσεις μισθών, άδειες άνευ αποδοχών, νέες συμβάσεις με κατεδάφιση όσων δικαιωμάτων είχαν απομείνει επικαλούμενη τις εξελίξεις.

Απαιτείται από εμάς αγωνιστική - μαζική απάντηση. Να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Να μην υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς, να μην κάνουμε πίσω από τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας.

Η αναμονή, ο φόβος, η προσμονή λύσεων από δήθεν σωτήρες δεν ωφέλησε κανέναν εργαζόμενο ή άνεργο.

Για τους εργαζόμενους, τους ανέργους του κλάδου δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά μόνο η ανάπτυξη των αγώνων, η ατομική συμβολή του καθενός μας στη συλλογική πάλη, η συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο. Σε κάθε χώρο δουλειάς να συγκροτήσουμε σωματειακές επιτροπές.

Η εργατική τάξη έχει τα δικά της όπλα που πρέπει να αξιοποιήσει.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22/7/15, 8.00 μ.μ στην πλ. Γεωργίου."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ