2015-07-23 23:48:05
Φωτογραφία για Η Ρωσία θα απαντήσει στην εγκατάσταση της βάσης των πυραύλων στη Ρουμανία
Μόσχα. Την αεροπορική ομάδα κρούσης των Εναέριων Πολεμικών Δυνάμεων στην Κριμαία στο προσεχές διάστημα θα ενισχύσει η ομάδα των βομβαρδιστικών μεγάλων αποστάσεων πτήσης TU-22М3, ανέφεραν στο πρακτορείο INTERFAX στο ρωσικό αμυντικό όργανο την Τετάρτη.

"Στο παρόν στάδιο θεωρήθηκε αρκετό να τοποθετηθεί στην Κριμαία η ομάδα των TU-22М3. Οι μαχητικές της δυνατότητες θα επιτρέψουν σημαντικά να αυξηθεί η αεροπορική κάλυψη στο χώρο της Μαύρης θάλασσας και στα παράλια της ", είπαν στο πρακτορείο.

Όπως δηλώθηκε, είναι, μεταξύ άλλων, "ένα από τα μέτρα που λαμβάνονται ως απάντηση στην εγκατάσταση της βάσης των αμερικανικών αντιπυραύλων στο έδαφος της Ρουμανίας ".

Ο συνομιλητής του πρακτορείο τόνισε ότι "η περιοχή κάλυψης του TU-22М3 και των πυραύλων του υπερβαίνει αρκετά την λεκάνη της Μαύρης θάλασσας ".

"Δεν αποκλείεται ότι στο εξής η ομάδα των TU-22М3 στην Κριμαία θα γίνει ένα ολόκληρο σύνταγμα ", είπαν στο πρακτορείο.


Την προηγούμενη ημέρα στο Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας δήλωσαν ότι η βάση των αντιπυραύλων του αμερικάνικου συστήματος της αντιπυραυλικής προστασίας στη Ρουμανία θα γίνει πρωταρχικός στόχος για τα ρωσικά μέσα κρούσης σε περίπτωση επίθεση των ΗΠΑ στη Ρωσία.

Νωρίτερα μια πηγή στο ρωσικό αμυντικό όργανο ανέφερε ότι η αεροπορική βάση στον οικισμό Γκβαρντέισκι στην Κριμαία το 2016 θα παραλάβει ένα θαλάσσιο πυραυλοφόρο αεροπορικό σύνταγμα, οπλισμένο με βομβαρδιστικά μεγάλων αποστάσεων πτήσης TU-22М3.

Το πυραυλοφόρο βομβαρδιστικό μεγάλων αποστάσεων πτήσης TU-22М3 προορίζεται για καταστροφή επίγειων, θαλάσσιων, κινούμενων και ακίνητων στόχων με υπερηχητικούς τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους και αεροπορικές βόμβες με κανονική ή πυρηνική γέμιση.

Το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι 124 τόνοι. Το συγκρότημα οπλισμού τοποθετείται μέσα στον άτρακτο και σε δύο σημεία του εξωτερικού σασσί, περιλαμβάνει 10 κατευθυνόμενους πυραύλους τάξης "αέρος - εδάφους ", "αέρος - πλοίου ", βόμβες και αεροπορικές νάρκες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ