2015-07-24 16:29:01
Φωτογραφία για Πως θα ασφαλίσετε τις διακοπές σας με αυτοκίνητο
Πάτε διακοπές με αυτοκίνητο ή δίκυκλο Ώρα να δείτε και τα θέματα της ασφάλειας που δεν θα σας κάνουν τις διακοπές σας εφιάλτη.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε και να ξέρετε για την ασφάλεια του οχήματος σας (αυτοκίνητο η δίκυκλο ) και πως θα αντιμετωπίσετε απρόοπτες καταστάσεις που μπορούν να σας τύχουν.

Σίγουρα ο τεχνικός έλεγχος και το σέρβις μπορούν να σας εξασφαλίσουν ότι θα έχετε τεχνική ασφάλεια στις μετακινήσεις σας .

Όμως, δεν αρκούν μόνο αυτά για να σας βγάλουν από μπελάδες σε απρόοπτες καταστάσεις .

Μετά τον τεχνικό έλεγχο και τα σέρβις η ύπαρξη ασφαλιστικής κάλυψης του οχήματος είναι βασικός κανόνας για κάθε ασφαλή μετακίνηση, πόσο μάλλον όταν ταξιδεύετε η πάτε για τις διακοπές σας.

Η ασφάλιση για την αστική ευθύνη είναι υποχρεωτική και απολύτως απαραίτητη τόσο για απρόοπτα οδικά ατυχήματα , όσο και για να αποφύγετε ελέγχους της τροχαίας ( γίνονται με ηλεκτρονική διασταύρωση σε πραγματικό χρόνο ) που είναι συχνοί και επισύρουν τσουχτερά πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις.


Δείτε ποιες είναι πιο βασικές:

Διοικητικές κυρώσεις

Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες

Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής

Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, €500 για τα επιβατικά και €250 για τα δίκυκλα

Ποινικές κυρώσεις

Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και

Χρηματική ποινή μέχρι €3.000

Έγκυρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Επίσης, βασικό είναι αν έχετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο να έχετε τσεκάρει ότι αυτό είναι σε ισχύ και δεν θα λήξει στην διάρκεια των διακοπών σας .

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ασφαλιστική κάλυψη πλέον γίνεται σε πραγματικό και με την πληρωμή των ασφαλίστρων προκειμένου να είναι έγκυρη. Διαφορετικά θα είστε ανασφάλιστοι.

Έτσι πρέπει να δείτε ακριβώς ποια μέρα και ώρα λήγει το συμβόλαιο και να φροντίστε για την ανανέωση.

Στην διάθεση των ασφαλισμένων υπάρχει η ηλεκτρονική διεύθυνση www.hic.gr του Κέντρου Πληροφοριών των ασφαλιστικών εταιριών.

Στη διεύθυνση αυτή μπορεί να τσεκάρετε με το ΑΦΜ σας και τον Αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος αν έχει έγκυρο ασφαλιστήριο και την διάρκεια κάλυψης .

Οδική βοήθεια

Η ασφάλιση οδικής βοήθειας είναι προαιρετική αλλά σωτήρια για ατυχήματα και απρόοπτα σε κάθε ταξίδι ,με πολύ χαμηλό κόστος . Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η φροντίδα ατυχήματος που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες αφορά κάλυψη μόνο σε περιπτώσεις τροχαίου ατυχήματος και όχι άλλες βλάβες ή ακινητοποιήσεις του οχήματος.

Περιπτώσεις τροχαίου ατυχήματος

Σε περιπτώσεις τροχαίου ατυχήματος καλό είναι πάντα να καλείτε την τροχαία αλλά και την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστική σας εταιρίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ