2015-07-26 23:00:27
Φωτογραφία για Πού πήγες κι έμπλεξες ρε Κάρα...;
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για το διαφαινόμενο φινάλε από την Εθνική ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη και εξηγεί γιατί ο «τυπάρας» πληρώνει το δικό του λάθος Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κρίμα. Να βλέπεις ένα από τα τελευταία είδωλα των σπορ, ένα για την ακρίβεια από τα τελευταία σύμβολα αγνότητας ό,τι πιο διεφθαρμένου κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία, δηλαδή του ελληνικού ποδοσφαίρου, να έχει γίνει μέρος ενός βρώμικου παιχνιδιού και να του στήνουν επικοινωνιακές παγίδες προκειμένου να τον οδηγήσουν σε παραίτηση.

Το λάθος όμως, είναι ολόκληρο του Καραγκούνη. Μπορώ να του αναγνωρίσω ελαφρυντικά πιο πολλές κι από τις συμμετοχές του στα γαλανόλευκα, αλλά η απόφασή του να εμπλακεί παραγοντικά με την ΕΠΟ και την Εθνική, ήταν σαν να βρίσκεται μπροστά σε μια καταγάλανη παραλία, στην οποία καραδοκεί ένα κοπάδι καρχαρίες κι εσύ να μπαίνεις μέσα για να απολαύσεις τα νερά. Πώς θα γλιτώσεις; Πού πήγες κι έμπλεξες;


Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, η ενασχόληση από οποιοδήποτε πόστο με την σημερινή ΕΠΟ έμοιαζε με απεννοημένο διάβημα. Μια ΕΠΟ που τρέχει σύσσωμη στα δικαστήρια, που οι τελευταίοι της πρόεδροι είναι κακουργηματικά κατηγορούμενοι, που ακούγονται σε κασέτες, που τους απαγορεύθηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Ο Καραγκούνης δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί. Τα χρήματα του συμβολαίου που του προτάθηκαν ήταν περίπου το 1/10 όσων έβγαζε σε μια σεζόν σαν ποδοσφαιριστής, υστεροφημία δεν είχε ανάγκη γιατί είχε άπειρη από το ελληνικό κοινό, υποχρεώνοντας ακόμα και τους αντίπαλους οπαδούς να τον χειροκροτούν. Γιατί λοιπόν;

Το κίνητρο του παραήταν αμόλυντο για να μπει σε ένα περιβάλλον που χρειάζεσαι μάσκα για να αναπνεύσεις.

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω: Τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν η Εθνική έχασε από τη Ρουμανία στο Καραϊσκάκη, διεθνείς ποδοσφαιριστές τηλεφώνησαν στον Καραγκούνη ζητώντας του να βοηθήσει μια κατάσταση που από τότε έμοιαζε να έχει μπει… φουρνέλο. Η παλιά φρουρά έλειπε, η έννοια της ομάδας είχε πάει περίπατο, μόλις δύο μήνες μετά την τελευταία παράσταση μιας σπουδαίας Εθνικής στο Μουντιάλ. Ο Καραγκούνης ζύγιζε ακόμα το ενδεχόμενο να συνεχίσει να παίζει μπάλα. Είχε πρόταση με διπλά λεφτά από τα (λιγότερα από) 150.000 ευρώ που προβλέπει η ετήσια αμοιβή του με την Εθνική.

Η ΕΠΟ έψαχνε ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να διώξει την ομίχλη και ο Καραγκούνης έμοιαζε ιδανικός. Του μίλησαν και πείστηκε ότι μαζί με τον Ρανιέρι, που τότε είχε μία ήττα και κανείς δεν φανταζόταν την εξέλιξη, θα μπορούσε να συμμαζέψει την κατάσταση. Προφανώς και δεν φανταζόταν ο Καραγκούνης ότι μετά από δύο μήνες θα έπρεπε να ψάχνει προπονητή, ότι η Εθνική θα θύμιζε διαλυμένη διαδήλωση, ότι η ΕΠΟ θα ήταν το προπύργιο της εγκληματικής οργάνωσης που θα περνούσε το κατώφλι του εισαγγελέα κάθε τόσο.

Ναι δεν τα γνώριζε όλα αυτά, αλλά γνώριζε ποια είναι η ΕΠΟ. Την έζησε στο πετσί του σαν ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα, την έζησε και σαν ποδοσφαιριστής της Εθνικής. Γνώριζε τι παιζόταν.

Η αρχή του τέλους του Καραγκούνη είχε γραφτεί από την ώρα που προσλήφθηκε. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να παραμείνει σε μια Ομοσπονδία που λειτουργεί με τα γνωστά κριτήρια. Για τον Νο 10 της Εθνικής Ομάδας χρειάστηκαν ακριβώς ισάριθμοι μήνες προκειμένου να αποδομηθεί πλήρως. Και ουσιαστικά όλα ξεκίνησαν όταν ο Μελισσανίδης, το αφεντικό μιας άλλης ομάδας και όχι του Παναθηναϊκού, δήλωσε δημόσια πως προτείνει για πρόεδρο κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ τον Καραγκούνη. Μοιραίο λάθος…

Αν μάλιστα ρωτήσεις σήμερα κάποιον, ποιος είναι ο λόγος που αποπέμπεται ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, δεν θα βρεις απάντηση.

Στην πραγματικότητα ο Καραγκούνης πληρώνει ότι δεν έκανε κανενός τα κέφια. Δεν… βούτηξε να πάρει φάουλ με πονηριά για να κερδίσει λίγο χρόνο, δεν πέρασε μασέρ, γιατρούς και κυρίως τον προπονητή της αρεσκείας του ΔΣ της ΕΠΟ. Πήρε δικό του προπονητή και ω της ειρωνίας, θα χάσει τη θέση του από τον… Μαρκαριάν.

Ο Σέρτζιο ήταν αυτός που απαίτησε μετά την ήττα από τα Φερόε την αποπομπή του Κωστένογλου, προφανώς γιατί δεν ήταν καλός στο σκάουτινγκ του… ψαρέματος. Ο Καραγκούνης δεν ήθελε να φανεί ότι ο συνεργάτης του Μαρκαριάν εμφανίζεται ως ο αποδιοπομπαίος τράγος και κάπως έτσι ξεκίνησε το πριόνισμα.

Εκεί συνέβη το απίστευτο: Η ΕΠΟ, που δεν ήθελε τον Μαρκαριάν, κι ο Μαρκαριάν που δεν ήθελε να ακούει για την ΕΠΟ, ξαφνικά ερωτεύτηκαν. Ίσως γιατί συνειδητοποίησαν πως μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά. Ειδικά αν έβγαζαν από τη μέση τον Καραγκούνη. Γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία εξέταση του «Κάρα» στον ΩΡΛ έδειξε ότι έχει… ελλιπή ακοή.

Δεν είναι δικαιολογίες όλα τα παραπάνω για τον Καραγκούνη. Ήξερε που έμπλεκε κι αφέλειες στην ηλικία του και για την εμπειρία του δεν συγχωρούνται. Γιατί όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας, όποιος τη νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί…
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ