2015-07-26 23:08:06
Φωτογραφία για 19 ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ο μέσος όρος για τα ελληνικά νοικοκυριά
19 ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μεταξύ αυτών δύο τηλεοράσεις και τουλάχιστον ένα tablet, διαθέτει το μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ που επικαλείται στοιχεία του Techonomic της Samsung.

Ο μέσος όρος χρήσης των συσκευών είναι κάτι περισσότερο από μία ώρα. Παράλληλα, το 99% των νοικοκυριών έχει στην κατοχή του ένα, τουλάχιστον, κινητό τηλέφωνο, με το 97% να το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, κυρίως, για να μπει στο email (96%), σε μηχανές αναζήτησης (87%) και σε sites κοινωνικής δικτύωσης (87%). Την ίδια στιγμή, το ποσοστό χρήσης σε καθημερινή βάση για την τηλεόραση φτάνει στο 90%, αντίστοιχο με το ποσοστό που αφορά τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή laptop.

Η μελέτη διαπιστώνει ότι ο Έλληνας είναι στενά συνδεδεμένος με το tablet του. Έτσι, ενώ μόλις το 48% των νοικοκυριών στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το tablet καθημερινά, ο χρόνος χρήσης ξεπερνάει και αυτόν των κινητών τηλεφώνων (που είναι 1 ώρα και 15 λεπτά), φτάνοντας στη μία ώρα και 20 λεπτά.


Οι Έλληνες, πάντως, αφιερώνουν την περισσότερη ώρα ημερησίως στην τηλεόραση, την οποία παρακολουθούν κάτι λιγότερο από τρεις ώρες καθημερινά.

Από πλευράς δαπανών για περιεχόμενο, σύμφωνα με το δείκτη, το ποσοστό των Ελλήνων που πληρώνουν για stream περιεχόμενο ανέρχεται σε 20% σε μηνιαία βάση. Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό (56%) πλήρωσε για να κατεβάσει μουσικό περιεχόμενο συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Techonomic Index, στην Ελλάδα, το 41% χρησιμοποιεί το smartphone ή tablet του για gaming ή εφαρμογές για ψυχαγωγία σε εβδομαδιαία βάση, παρ' όλα αυτά δεν ξοδεύει ιδιαίτερα μεγάλα ποσά για αυτόν το λόγο (€9/μήνα).

Αντίστοιχα και στις δαπάνες, που αφορούν σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ο μέσος όρος ενηλίκων στην Ελλάδα ξοδεύει €10/μήνα, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει την πρωτιά, ξοδεύει €18,5/μήνα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ