2015-07-27 22:48:07
Φωτογραφία για SOS εκπέμπουν τα νησιά: Σοβαρότατες ελλείψεις σε γιατρούς και αναλώσιμα
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα ελληνικά νησιά, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Καστέλι Χανίων μία τουρίστρια, η οποία παρασύρθηκε χθες το μεσημέρι από αυτοκίνητο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου, γιατί στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου δεν υπήρχε οδηγός για να καλύψει τη βάρδια του ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του megatv.com, στη Σκόπελο, οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Κέντρο Υγείας -που αυτή την εποχή εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 80 ασθενείς- είναι τεράστιες, ενώ οι ανάγκες για γάζες, σύριγγες και άλλα αναλώσιμα υλικά καλύπτονται από δωρεές των κατοίκων.

Στην Αλόννησο, στο περιφερειακό ιατρείο ο ένας αγροτικός ιατρός που υπάρχει είναι σε εφημερία 24ωρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, ενώ κάθε 11 ημέρες αλλάζει ο γενικός ιατρός.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου ακυρώθηκαν όλα τα τακτικά χειρουργεία τον Αύγουστο σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν υλικά. Απλά αναλώσιμα, όπως γάζες, γάντια, σύριγγες είναι σε έλλειψη, ενώ οι κλινικές πρώτης γραμμής -παθολογικές και επείγοντα- λειτουργούν στο όριο ασφαλείας, λόγω των μεγάλων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ