2015-07-29 20:36:04
Φωτογραφία για Έρχεται το 3ο Port Festival στο Κατάκολο
Η Ομάδα εθελοντών Port Festival: «Σε πείσμα των καιρών, συνεχίζουν με ενθουσιασμό, διάθεση να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους και επιμονή για κοινωνική αλληλεγγύη».

Η διεξαγωγή του 3ου Port Festival θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και την 3η Αυγούστου, στο άλσος του Κατακόλου.

Η ομάδα εθελοντών που διοργανώνει το μουσικό φεστιβάλ έχει ξεκινήσει πυρετωδώς τις προετοιμασίες στο χώρο. Αυτές τις μέρες «στήνεται» η κεντρική μουσική σκηνή, καθώς και τα περίπτερα που θα φιλοξενήσουν ομάδες και συλλόγους για την μεγάλη μουσική γιορτή του λιμανιού.

Το 3ο Port Festival, παρά τις αντίξοες συνθήκες, διατηρεί τη φρεσκάδα και το δυναμικό του χαρακτήρα. Δίνει χώρο σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους και να εκφραστούν, και συνάμα συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Εθελοντών αναφέρει χαρακτηριστικά: «σε πείσμα των καιρών συνεχίζουμε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και διάθεση να επικοινωνήσουμε τις ιδέες μας και επιμένουμε να θέλουμε να προσφέρουμε
. Με μεγάλη μας χαρά σας γνωστοποιούμε ότι φέτος στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν εθελοντές (μαθητές και καθηγητές) από το 2ο και το 3ο Λύκειο Πύργου, διευρύνοντας έτσι το δίκτυο των αποδεκτών των αγαθών. Σας καλούμε να γίνετε συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας, τώρα περισσότερο από ποτέ. Γιατί οι καιροί το επιβάλλουν. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους σε ένα πλούσιο μουσικό ταξίδι και στις παράλληλες εκδηλώσεις του».

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές κι άλλες δραστηριότητες που θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 7:30 το απόγευμα, θα συνεχίζεται στις 9μ.μ. με συναυλίες τοπικών κι όχι μόνο συγκροτημάτων και θα ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με τους 1000Mods (Σάββατο 1/08), την Ορχήστρα Τα Χρώματα Της Ήλιδας (Κυριακή 2/08) και τους Βασίλη Καζούλη – Νίκο Ζιώγαλα & On the Road (Δευτέρα 3/08).

Λίγα λόγια για το χαρακτήρα του Port Festival από την επίσημη ανακοίνωση τους:

«Το Port Festival είναι μια πρωτοβουλία «των πολιτών για τους πολίτες». Πρόκειται για ένα Μουσικό Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια το καλοκαίρι στο αλσύλλιο Κατακόλου Ηλείας. Ξεκίνησε το 2012 ως διήμερο και υπό τον τίτλο «Zero Port Festival», υποδηλώνοντας τον πειραματικό του χαρακτήρα. Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου, το Port Festival έχει πλέον μεγαλύτερη διάρκεια και έχει εμπλουτιστεί με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως: θέατρο, σινεμά, φωτογραφία, graffiti, εικαστικά εργαστήρια, ακροβατικά, αναρρίχηση, camping, και περιβαλλοντικές & καλλιτεχνικές δράσεις από ομάδες και συλλόγους.

Το Port Festival αποσκοπεί στην ανάδειξη των δραστηριοτήτων των πολιτών-εθελοντών και στην ενίσχυση κοινωνικών δράσεων αλληλεγγύης που υποστηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Για αυτό το λόγο η είσοδος είναι δωρεάν. Αντί εισιτηρίου, οι θεατές καλούνται να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης.

Μέχρι στιγμής, το φεστιβάλ έχει ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πύργου (2012 & 2013), το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πύργου (2013), το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου (2014) και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του 1ου Λυκείου Πύργου (2014-2015). Επίσης, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και τη διεύρυνση του δικτύου εθελοντών για περαιτέρω δράσεις καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Για την διεξαγωγή του φεστιβάλ, οι εθελοντές έχουμε αναλάβει εξολοκλήρου την διοργάνωση και χρηματοδότησή του. Συνεργαζόμαστε με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, με σκοπό να ακολουθηθεί το παράδειγμα του 1ου Λυκείου Πύργου και να δημιουργήσουμε από κοινού μικρά κοινωνικά παντοπωλεία μέσα στα σχολεία του νομού, ενισχύοντας αδύναμες οικονομικά οικογένειες. Θέτουμε ως στόχο το να διοχετεύσουμε τα αγαθά που θα συγκεντρώσουμε πιο άμεσα και σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη. Φέτος στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν εθελοντές (μαθητές και καθηγητές) από το 2ο και το 3ο Λύκειο Πύργου.

Επίσης, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι τις προηγούμενες χρονιές συγκεντρώθηκαν στο Κατάκολο τις μέρες εκείνες 2500-3000 επισκέπτες ανά ημέρα. Δε χωρά αμφιβολία ότι το Port Festival, πέρα από την στήριξη που προσφέρει σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, συμβάλλει στην τοπική προβολή και ανάπτυξη.

Το Port Festival είναι ένα φεστιβάλ από τους πολίτες για τους πολίτες. Η επιτυχία του δεν εξαρτάται μόνο από την επιτυχία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεών του, αλλά και από τη βοήθεια που θα συγκεντρώσει. Καλούμε λοιπόν την τοπική κοινωνία να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθειά μας.»

Πρόγραμμα 3ου Port Festival

Παρασκευή 31 Ιουλίου

Θεατρική Παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από το 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Σάββατο 1η Αυγούστου

1000MODS (Αθήνα)

THE DIVE (Αθήνα)

THE PERIODS (Αθήνα)

Κυριακή 2 Αυγούστου

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ (Πύργος)

THE GRANITES (Πύργος)

ROCK FOUR (Πύργος)

& Θέατρο δρόμου από το CIRKO CACHIVACHE (Αθήνα)

Δευτέρα 3 Αυγούστου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΗΣ - ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ & ON THE ROAD (Αθήνα)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ (Πάτρα)

SQUIRT FAMILY & THE COUSIN (Πύργος)

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.portfestival.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ