2015-07-31 01:15:07
Φωτογραφία για Ποιοι άνδρες είναι πιο πιθανό να απατήσουν τη γυναίκα τους
Θα ήταν αναμενόμενο οι σύζυγοι που εξαρτώνται οικονομικά από τις συζύγους, να τους είναι πιστοί, δείχνοντας έτσι την ευγνωμοσύνη τους Από σχετική έρευνα ωστόσο, σύμφωνα με το onmed, προκύπτει το ακριβώς αντίθετο: Συγκεκριμένα, οι άνδρες που εξαρτώνται οικονομικά από τις γυναίκες τους, είναι πιθανότερο να τις απατήσουν.

Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά στο εισόδημα, τόσο πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο, ενώ οι άνδρες που εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το μισθό του άλλου τους μισού φαίνεται πως είναι οι πλέον άπιστοι, καθώς νιώθουν πως ευνουχίζονται.

Αντίθετα, οι σκληρά εργαζόμενες γυναίκες που εμπλέκονται σε αυτούς τους γάμους καταβάλλουν προσπάθειες να κρατήσουν το γάμο τους.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από αμερικανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.750 νιόπαντροι.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια έρευνα και τα δύο φύλα είναι πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους όσο περισσότερο εξαρτάται ο ένας οικονομικά από τον άλλο.


Σύμφωνα με δηλώσεις της ερευνήτριας του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ Christine Munsch στη Daily Mail, στους ανθρώπους δεν αρέσει να εξαρτώνται από τους άλλους, πληγώνεται ο εγωισμός τους, προτιμούν να νιώθουν ισότιμοι.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι εξωσυζυγικές σχέσεις για τους άνδρες είναι ένας τρόπος αντίδρασης όταν νιώθουν πως απειλείται ο ανδρισμός τους. Επίσης είναι ένας τρόπος για να αποστασιοποιηθούν ή ακόμη και να τιμωρήσουν τις συζύγους τους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Christine Munsch, οι άνδρες που βγάζουν αρκετά χρήματα με τις συζύγους τους να εξαρτώνται από αυτούς και πάλι είναι πολύ πιθανό να τις απατήσουν.

«Αυτοί οι άνδρες ξέρουν ότι οι γυναίκες τους εξαρτώνται από αυτούς και ίσως να σκέφτονται πως δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψουν ακόμη και εάν μάθουν πως εμπλέκονται σε εξωσυζυγικές σχέσεις» εξηγεί η η Munsch.

Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει τέλος, πως οι πιο πιστές σύντροφοι είναι εκείνες των οποίων ο μισθός καλύπτει το 100% του οικογενειακού εισοδήματος και αυτό διότι οι συγκεκριμένες γυναίκες έχουν επίγνωση ότι αυτό που συμβαίνει είναι αντισυμβατικό και γι' αυτό κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να είναι καλές σύζυγοι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣΟΥΑΚΟΥ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣΟΥΑΚΟΥ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ