2015-08-02 04:16:09
Φωτογραφία για Μήπως ήρθε η ώρα; Διαβάστε γιατί το κάμπινγκ κάνει καλό!
Έχει τους φανατικούς του υποστηρικτές αλλά και αυτούς που αρνούνται κατηγορηματικά να το δοκιμάσουν! Ειδικά φέτος, που τα οικονομικά μας δεν είναι και τα καλύτερα, το κάμπινγκ αποτελεί μία εναλλακτική και οικονομική λύση διακοπών.

Εκτός, όμως, από την τσέπη μας, το κάμπιγγκ συμβάλλει στην γενικότερη ευεξία του οργανισμού μας. Το spirossoulis.com εξηγεί τους λόγους:

Εκτός πρίζας

Με τη δύσκολη καθημερινότητα, τις εκατοντάδες έννοιες, την οικογένεια που τα περιμένει όλα από εσάς, τις απαιτήσεις των φίλων, τις υποχρεώσεις, σίγουρα κάποιες φορές νιώθετε σαν να σας έχουν βάλει στην πρίζα και να τρέχετε διαρκώς. Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγε κάποιος πως για μια εβδομάδα θα μπορούσατε να νιώσετε πως είναι να μην υπάρχει τίποτα στο μυαλό σας; Πώς είναι άραγε να είστε εκτός πρίζας για λίγες μέρες; Το κάμπινγκ σας προσφέρει αυτήν την πολυτέλεια γιατί σας απομονώνει από τις πολλές ανέσεις και σας φέρνει πίσω στη φύση. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει πως η τεχνολογία αυξάνει τις έννοιες και το άγχος. Οπότε πηγαίνοντας για κάμπινγκ θα γλυτώσετε και από όλα αυτά τα τεχνολογικά διαβολάκια που δεν σας αφήνουν σε ησυχία.


Καλύτερος ύπνος

Έχετε πρόβλημα με τον ύπνο σας; Ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε να κάνετε κάμπινγκ. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2013 από το Πανεπιστήμιο του Colorado, όσο πιο πολύ εναρμονίζεστε με τον ήλιο, τόσο πιο καλός είναι ο ύπνος για εσάς. Δηλαδή το να ξυπνάτε από τις ακτίνες του ήλιου και να κοιμάστε υπό το φως του φεγγαριού είναι ό,τι πιο φυσικό μπορείτε να κάνετε για να ενεργοποιήσετε έναν καλό ρυθμό ύπνου.

Επαφή με τη φύση

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αναφέρει πως ένα ολιγόλεπτο περπάτημα στη φύση μπορεί να μειώσει δραματικά τα συμπτώματα κατάθλιψης που συνήθως εντοπίζονται σε ανθρώπους που μένουν στις πόλεις. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στο Πανεπιστήμιο του Stanford αποκάλυψε πως το κάμπινγκ αλλά και άλλες δραστηριότητες που γίνονται στη φύση βοηθάνε στη μείωση μιας ορμόνης που δημιουργεί τις αρνητικές σκέψεις που θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσουν σε θέματα ψυχικής υγείας.

Μείωση ρυθμού ζωής

Το κάμπινγκ είναι η τέλεια ευκαιρία για να ξεκινήσετε να μειώνετε τους ρυθμούς στην καθημερινότητά σας. Επίσης θα σας δώσει απίστευτη έμπνευση για να ξεκινήσετε καινούρια πράγματα. Δεν έχετε ακούσει πως τις εποχές των οικονομικών κρίσεων γεννιούνται οι πιο όμορφες και κερδοφόρες ιδέες;

Χάσιμο κιλών

Οι διακοπές στη φύση πάντα ευνοούν το χάσιμο κιλών. Σκεφτείτε μόνο το στήσιμο της σκηνής, τη συνεχή κίνηση, τα καθημερινά μπάνια, όλα αυτά και πολλά άλλα θα σας βοηθήσουν να χάσετε πολύ περισσότερα κιλά από το να μένατε απλά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Αποχή από κινητά

Το ξέρουμε ότι σας ζητάμε πολλά αλλά δεν ξέρετε τι οφέλη θα είχατε αν μένατε μια εβδομάδα με απλή χρήση κινητού χωρίς ίντερνετ. Το να πάρετε ένα τηλέφωνο ή να στείλετε ένα μήνυμα δεν απαγορεύεται αλλά καλό θα ήταν να βάλετε ένα μέτρο στη συχνότητα που ελέγχετε το κινητό σας. Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που τσεκάρουν συνέχεια το κινητό τους έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να εμφανίσουν ψυχολογικά προβλήματα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ