2015-08-02 21:37:07
Φωτογραφία για Reuters: Βέβαιη η κατρακύλα του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα
Έλληνες χρηματιστές προεξοφλούν πως το αυριανό άνοιγμα του Χρηματιστηρίου θα σηματοδοτηθεί από σημαντικές ζημιές μετά από πέντε εβδομάδες κλεισίματος, αναφέρει σήμερα το Reuters.

O συνδυασμός συγκρατημένων συναλλαγών, ανησυχίας για το μέλλον και της επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας τους κάνει να εκτιμούν ότι η πτώση στον Γενικό Δείκτη Τιμών θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμα και το 20%, μεταδίδει το πρακτορείο.

«Η πιθανότητα να δούμε αύξηση έστω σε μία σε μετοχή στην αυριανή συνεδρίαση, είναι σχεδόν μηδενική", δήλωσε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής χρηματιστής της Beta Securities.

Η χρηματιστηριακή αγορά αναμένεται να ανοίξει το πρωί της Δευτέρας, για πρώτη φορά από τις 26 Ιουνίου, λίγο πριν την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων αναφέρει το Reuters το οποίο προσθέτει πως όλο το ενδιαφέρον θα στραφεί στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών.

Οι τραπεζικές μετοχές ενδέχεται να δεχτούν το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω του ότι θα πρέπει να γίνει ανακεφαλαιοποίηση αναφέρει το Reuters μεταφέροντας παράλληλα τις εκτιμήσεις ενός διαχειριστή κεφαλαίων σε ελληνικό fund. «Η προσοχή θα είναι στις τραπεζικές μετοχές. Aυτές θα υποφέρουν περισσότερο γιατί οι επενδυτές τους έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από μια (αναμενόμενη) ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα» αναφέρει η πηγή.

Πηγή: lifo
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πυρκαγιά σε σκάφος στη Θάσο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πυρκαγιά σε σκάφος στη Θάσο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ