2015-08-03 14:42:54
Φωτογραφία για Βαρύ το πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο Οδυσσέα Τσαγκαράκη σκόρπισε θλίψη στο ίδρυμα, που έχασε ένα από τα ικανότερα στελέχη του.

Ο άτυχος Οδυσσέας Τσαγκαράκης, βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό στο Άδελε, σε ηλικία 79 χρόνων.

Σε ανακοίνωση της προέδρου του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αγγέλας Καστρινάκη, επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Με μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί τον τραγικό θάνατο του

συναδέλφου μας Οδυσσέα Τσαγκαράκη, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας. Ο Οδυσσέας υπήρξε ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά στη ζωή του και κατόρθωσε μέσα σε αντίξοες υλικές συνθήκες να κατακτήσει τη γνώση και να αναγνωριστεί στο εξωτερικό. Από τον Καναδά, όπου είχε εκλεγεί καθηγητής στο Memorial University of Newfoundland, επέστρεψε στην Ελλάδα, στην πατρίδα του την Κρήτη, και υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιό μας, διατελώντας για το διάστημα 1983-1984 Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής. Το Τμήμα Φιλολογίας εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Αγγέλα και στα παιδιά του. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 4.8.2015, ώρα 12.00, από τον ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Άδελε».


Εξάλλου, σε συλλυπητήριο μήνυμα της αναπληρώτριας πρύτανη Ελένης Παπαδάκη, εκ μέρους της πρυτανείας του ιδρύματος, τονίζονται τα εξής:

«Πληροφορηθήκαµε την αδόκητη απώλεια του Οµότιµου Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστηµίου µας, Οδυσσέα Τσαγκαράκη. Η είδηση προκαλεί θλίψη και βαθιά συγκίνηση. Ο Οδυσσέας Τσαγκαράκης υπήρξε Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, ∆ιευθυντής του Τοµέα Κλασικών Σπουδών στο Τµήµα Φιλολογίας και Κοσµήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Κρήτης. Κατά το παρελθόν, διετέλεσε Καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας στο Memorial University of Newfoundland του Καναδά. Το επιστηµονικό του Οδυσσέα Τσαγκαράκη είναι διεθνώς αναγνωρισµένο µε πολλαπλές δηµοσιεύσεις, µονογραφίες, άρθρα σχετικά µε τον Όµηρο, την αρχαϊκή λυρική ποίηση, την

τραγωδία και την αρχαία ελληνική γραµµατεία. Η Επιστηµονική Κοινότητα και το

Πανεπιστήµιο Κρήτης είναι φτωχότερα από σήµερα. Η Πρυτανεία του Πανεπιστηµίου εκφράζει θερµά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ