2015-08-03 17:25:09
Φωτογραφία για ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ VD
Τον οδικό χάρτη των διαπραγματεύσεων τόσο για τα εργασιακά όσο και για το ασφαλιστικό, έτσι όπως τον σχεδιάζει η ελληνική πλευρά, παρουσίασε στους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας έλεγε ότι «συζητήθηκαν θέματα γενικής πολιτικής» καθώς οι τεχνικές συζητήσεις θα διεξάγονται με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.

 Η ελληνική πλευρά, συνέχιζε το ίδιο στέλεχος, θέλει να καταθέσει τις προτάσεις για το ασφαλιστικό μέχρι τον Οκτώβριο, αφού αποτελεί κομμάτι της συμφωνίας των Βρυξελλών να κατατεθεί ασφαλιστικό νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του φθινοπώρου με προοπτική εφαρμογής του από το νέο έτος, ενώ για το εργασιακό, στόχος είναι να μετατεθούν οι διαπραγματεύσεις για αργότερα έτσι ώστε να υπάρξει ανάμειξη και άλλων διεθνών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων.


Ανοικτό παραμένει βέβαια το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Έχει ήδη καταγραφεί διαφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς όσον αφορά στον βηματισμό αύξησης των ορίων ηλικίας. Το υπουργείο Εργασίας θέλει να αυξάνονται τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας κατά έξι μήνες ανά έτος, ενώ οι δανειστές πιέζουν για ταχύτερη αύξηση των ορίων ηλικίας, κάτι που μεταφράζεται σε άμεση αύξηση των ορίων ακόμη και κατά οκτώ έτη για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη σύνταξη.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ