2015-08-04 15:28:19
Φωτογραφία για ΟΡΓΉ για τον αστυνομικό που πέρασε χειροπέδες σε 8χρονο, λόγω... Υπερκινητικότητας... [video]
Μήνυση κατατέθηκε κατά του Αστυνομικού Τμήματος του Κεντάκι των ΗΠΑ, για την κίνηση αστυνομικού να περάσει χειροπέδες σε 8χρονο, που πάσχει από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής -  Υπερκινητικότητα και μετατραυματικό στρες.

Ο αστυνομικός, που φέρει όπλο, γυρίζει τα χέρια του μικρού πίσω από την πλάτη του κι επειδή οι καρποί του είναι πολύ λεπτοί, του βάζει τις χειροπέδες πάνω από τους αγκώνες, με αποτέλεσμα ο μικρός να πονάει, να κλαίει και να παρακαλάει να τους τις βγάλουν.

"Δεν θα κουνιέσαι σε μένα έτσι. Κάθισε τώρα στην καρέκλα όπως σου ζήτησα", του λέει ο αστυνομικός, προειδοποιώντας τον 8χρονο, πως δεν θα του τις βγάλει, αν δεν σταματήσει να κλωτσάει. Σύμφωνα με το βίντεο που έχει στην διάθεσή του το σχολείο, ο μικρός έμεινε σε αυτή τη θέση για περίπου 15 λεπτά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 8χρονου, που αποκαλείται SR, δήλωσε πως οι χειροπέδες προκάλεσαν στο παιδί "πόνο, φόβο και ψυχολογικό τραύμα", ενώ επέτειναν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει
. Στην εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος του Kenton και του αστυνομικού μήνυση, αναφέρεται η ρητή παραβίαση του Ομοσπονδιακού Νόμου αλλά και της νομοθεσίας που ισχύει στην Πολιτεία του Κεντάκι, που προβλέπουν την απαγόρευση υποβολής ατόμων και δη παιδιών με ειδικές ανάγκες ή άλλες παθήσεις σε ανάλογες συνθήκες.

Εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος δήλωσε, πως δεν έχει δει τη μήνυση και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση, να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο 8χρονος φαίνεται πως έκανε "φασαρία" στην τάξη και οδηγήθηκε στο γραφείο του διευθυντή. Εκεί επιχείρησε, να βγει από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να καλέσουν αστυνομικό.

Το βίντεο τράβηξε εργαζόμενος στο σχολείο, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μητέρα του SR, ανέφερε: "Είναι σπαρακτικό, να βλέπω το μικρό μου αγοράκι να υποφέρει από αυτήν την εμπειρία. Το σχολείο θα έπρεπε να είναι ένα μέρος ασφαλές για τα παιδιά. Θα έπρεπε να είναι ένα μέρος, που θα ανυπομονούν να πάνε. Αντ'αυτού, για τον γιο μου έγινε ένας συνεχής εφιάλτης".
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ