2015-08-04 15:28:20
Φωτογραφία για Καμίνι και σήμερα η Κύπρος - Ξεπερνά τους 40°C ο υδράργυρος
Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η Κύπρος. Ο υδράργυρος στο εσωτερικό θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από αύριο.

Χθες, ο υδράργυρος έφτασε στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, σημειώνοντας ρεκόρ για το 2015. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναβάθμισαν από κίτρινη σε πορτοκαλί την προειδοποίηση για τα δυτικά και τα βόρεια παράλια.

Σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των νοσοκομείων. Οι Αρμόδιες υπηρεσίες προτρέπουν το κοινό να λαμβάνει όλα τα μέτρα για αποφυγή περιστατικών θερμοπληξίας και θερμικής εξάντλησης.

Συστάσεις προς εργαζομένους και εργοδότες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κάνει το τμήμα επιθεώρησης εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Υπενθυμίζεται στους εργοδότες και αυτοεργοδοτούμενους ότι υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για προστασίας των εργαζομένων και των ιδίων.


Σε ετοιμότητα βρίσκονται επίσης, η πυροσβεστική υπηρεσία και το τμήμα δασών, για αντιμετώπιση ενδεχόμενης εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφηκε χθες, λόγω της μεγάλης χρήσης κλιματιστικών. Ανάλογη ζήτηση αναμένεται να παρατηρηθεί και σήμερα και οι αρμόδιοι απευθύνουν έκκληση στο καταναλωτικό κοινό, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για εξοικονόμηση.

Όπως δήλωσε ο Διαχειριστής μεταφοράς ενέργειας Χρίστος Χριστοδουλίδης, η ζήτηση  ξεπέρασε τα 1010 μέγαβατ, ενώ πέρσι η μέγιστη ζήτηση, έφθασε τα 910.

Η δυνατότητα παραγωγής είναι 1200 μέγαβάτ, ωστόσο λόγω τεχνικού προβλήματος σε μονάδα στο Βασιλικό, η παραγωγή ενέργειας μπορεί να φθάσει μόνο μέχρι τα 1080 μέγαβατ.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/255077/kamini-kai-simera-i-kypros-kseperna-tous-40c-o-ydrargyros#sthash.7r0IjH9v.dpuf Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ