2015-08-09 10:05:44
Φωτογραφία για Αιτωλοακαρνανία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Πάλαιρο - Εκκενώθηκαν σπίτια
08.50 Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να τη σβήσουν επιχειρώντας από γης και αέρος. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ακτίου - Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη από τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, έχει καεί μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων, όπως και ποιμνιοστάσια.Αρκετοί κτηνοτρόφοι πρόλαβαν και απομάκρυναν τα κοπάδια τους, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το αν έχουν καεί ζώα.

Επίσης, ο Γιώργος Αποστολάκης είπε πως έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αγροικίες.

22.17 Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Αιτωλοακαρνία.

Στη Σκλάβαινα επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 22 οχηματα και 23 άτομα πεζοπόρο.

16.30 Μετά τη μεγάλης έκτασης φωτιά που σημειώθηκε στη Δημοτική Ενότητα Παλαίρου από νωρίς το πρωί, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χ. Σταρακά συγκάλεσε έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή, την πρώτη εκτίμηση των καταστροφών καθώς και το σωστό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου
. Στο έκτακτο Σ.Ο.Π.Π. συμμετείχαν ακόμα ο Βουλευτής ΚΚΕ Αιτ/νίας κ. Ν. Μωραΐτης, ενώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Ι. Λύτρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Κολοβός και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Ι. Τέγας. Επίσης από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας ο Δήμαρχος κ. Γ. Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Τσακάλης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Μπαλατσούρας και ο Πρόεδρος Τοπικού Διαμερίσματος Παλαίρου κ. Δ. Σταχτιάρης. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Ηπείρου Ι. Φορτσέρης, ο Διοικητής Π.Υ. Άρτας κ. Αθ. Μικρούλης και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Δ. Παπαευθυμίου , καθώς και ο βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή κ. Φ. Τσόλκας.

14.45 Μαίνεται ακόμα το πύρινο μέτωπο στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.Η πυροσβεστική εξακολουθεί να προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά, ενώ οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή δεν είναι ευοίωνες, αφού αναμένεται να καταλαγιάσουν μετά τις 7 το απόγευμα

12.16 Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να μην πλησιάσει την κοινότητα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην γειτονική περιοχή Σκλάβαινα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσάκαλης ανέφερε ότι το πύρινο μέτωπο έχει έκταση περίπου πέντε χιλιομέτρων και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες με ελιές και ποιμνιοστάσια.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι φλόγες απείλησαν δύο κατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια.

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τσάκαλης ανέφερε ότι νωρίτερα το πρωί έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά λίγη ώρα αργότερα μειώθηκε η έντασή τους, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, καθώς και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πυρκαγιά ξέσπασε ξανά στην Πάλαιρο τα ξημερώματα Σαββάτου 8 Αυγούστου . Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κληματάκι.

Υπήρξαν πολλές εστίες και στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχείρησαν Canadair .

φωτό από Palairosnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ