2012-05-07 11:39:09
Φωτογραφία για Μέχρι 17 Μαϊου ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης
Τις επόμενες 11 ημέρες, μέχρι και τη 17η Μαΐου που έχει οριστεί η σύγκληση της νέας Βουλής θα κριθεί ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που περιγράφεται στο ελληνικό Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, θα αναθέσει σήμερα τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της «Ημερησία»

Ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός του πρώτου κόμματος αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα και να διαπιστώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Η διερευνητική εντολή διαρκεί 3 ημέρες και εάν δεν διαπιστωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με βάση τις δηλώσεις των αρχηγών των άλλων κομμάτων ή δηλώσεις μεμονωμένων βουλευτών, η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Παπούλιας οφείλει να παραδώσει τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για τρεις ημέρες.


Αν και η δεύτερη προσπάθεια οδηγηθεί σε αδιέξοδο μετά την πάροδο του τριημέρου, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.

Σε περίπτωση που και η τρίτη εντολή δεν φέρει αποτέλεσμα σχηματισμού κυβέρνησης, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το 9ήμερο των διερευνητικών εντολών, οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να γίνει μία τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης που θα τύχει της εμπιστοσύνης της Βουλής.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ