2015-08-10 15:00:07
Φωτογραφία για 15 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μεγαλώσει...
Μήπως έχετε αρχίσει να έχετε... πονάκια στη μέση, να ξυπνάτε με ευκολία νωρίς ή να αδυνατείτε να χάσετε κιλά παρά τη σκληρή δίαιτα;

 Όχι, δεν είστε κακότυχοι ή καταραμένοι. Απλά, μεγαλώνετε. Και επειδή όλοι νιώθουμε το βάρος της προχωρημένης ηλικίας μας να βαραίνει τους ώμους μας, είπαμε να ξορκίσουμε το άγχος και τις ανασφάλειες κάνοντας μια λίστα με όλα αυτά που δείχνουν ότι... δεν είμαστε πια πιτσιρίκια.

1. Προτιμάτε να φαίνεστε κομψή, παρά σέξι. Ξέρεις ότι δεν είσαι πια παιδούλα, όταν το στυλ που καθημερινά επιλέγεις, έχει ως στόχο να δείχνεις στυλάτη και αξιοπρεπής, όχι ελκυστική και ζουμερή.

2. Τα μαλλιά σας είναι πιο κοντά από παλιά. Όταν τα χρόνια περνούν, η πλούσια κώμη και τα περίτεχνα χτενίσματα, δίνουν τη θέση τους σε κουρέματα και χτενίσματα βολικότερα. Όσο μεγαλώνουμε, εκτιμάμε όλο και περισσότερο τις πρακτικές, βολικές λύσεις.

3. …Το ίδιο και τα τακούνια σας. Γενικώς τα παπούτσια επιλέγονται πια με ένα και μοναδικό κριτήριο: πόσο άνετα είναι. Το είπαμε και πριν. Η ηλικία μας κάνει σοφούς. Και σοφό είναι να επιλέξεις παπούτσια που σου επιτρέπουν να περπατήσεις (και σε περίπτωση παιδιού-σίφουνα, να τρέξεις) με άνεση, όχι παπούτσια που θα κολακέψουν τις γάμπες και τα οπίσθιά σου.


4. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει χάσμα με τη «νεολαία». Πριν απ' όλα, αν αποκαλείτε τους 18άρηδες «νεολαία», αυτό είναι από μόνο του δείγμα ότι... τα 'χετε τα χρονάκια σας. Κατά δεύτερο, αν τα περισσότερα τραγούδια στο ραδιόφωνο σας είναι άγνωστα ή περισσότερες λέξεις που χρησιμοποιεί η έφηβη κόρη σας, σας μοιάζουν με κινέζικα, τότε ήρθε ο καιρός να το παραδεχτείτε: μεγαλώσατε.

5. Προτιμάτε να μείνετε μέσα τα Σαββατόβραδα. Όσο τα χρόνια περνούν, οι προσκλήσεις για πάρτι/ συναυλίες/ μπουζούκια ή απλές εξόδους απορρίπτονται όλο και πιο συχνά και αντ' αυτών, οι νύχτες μας γεμίζουν με ξέφρενο άραγμα στον καναπέ, παρέα με τον καλό μας και μια ωραία ταινία.

6. Προσέχετε τη διατροφή σας και έχετε προσπαθήσει τουλάχιστον μία φορά να κόψετε το κάπνισμα. Έχετε κόψει junk food, αναψυκτικά και σοκολάτες και προσπαθείτε να σταματήσετε το κάπνισμα; Αυτό σημαίνει έχετε (επιτέλους) αρχίσει να ανησυχείτε για την κατάσταση της υγείας σας και οι μέρες της ξεγνοιασιάς και της ανευθυνότητας είναι πια παρελθόν.

7. Σταματήσατε να τα παίρνετε όλα προσωπικά. Ένα απ' τα αρκετά πλεονεκτήματα του να μεγαλώνεις, είναι ότι σταματά να σε αφορά η γνώμη των άλλων για σένα. Ευχαριστούμε, χρόνε!

8. Ξυπνάτε νωρίς –χωρίς ξυπνητήρι. Θυμάστε όταν ήσασταν μικροί, που χρειαζόσασταν 14 ξυπνητήρια για να ανοίξετε το αριστερό σας μάτι κι άλλα τόσα για να ανοίξετε το δεξί; Οι άνθρωποι, όσο μεγαλώνουν, αρκούνται σε όλο και λιγότερες ώρες ύπνου. Τόσο το καλύτερο, λοιπόν.

9. Ο μεταβολισμός σας δεν είναι αυτός που ήταν. Ξέρεις ότι έχεις μεγαλώσει όταν ο μεταβολισμός σου σταματάει να είναι καλός μαζί σου (και αρχίζει να σου υποδεικνύει καθημερινά ότι πρέπει να προσέχεις τι τρως).

10. Απολαμβάνετε περισσότερο το σεξ, αλλά κάνετε σπανιότερα. Ένα ακόμη από τα οφέλη που απλόχερα μας προσφέρει ο χρόνος είναι, ότι γνωριζόμαστε καλύτερα με το σώμα μας, μαθαίνουμε πώς να το κουμαντάρουμε και οι ανασφάλειές μας (αν όλα έχουν πάει καλά) είναι λιγότερες. Όταν το σεξ είναι μόνο παιχνίδι και απόλαυση, ξέρεις ότι έχεις ωριμάσει.

11. Τα περισσότερα Σαββατοκύριακα αφιερώνονται σε παιδικά πάρτι. Αν πλησιάζετε τα δεύτερα -αντα και έχετε ήδη παιδάκια είναι βέβαιο ότι ο ελεύθερος χρόνος του Σαββατοκύριακού σας αφιερώνεται απίστευτα συχνά σε παιδικά πάρτυ!

12. Συνειδητοποιείτε ότι οι ωραιότερες ιστορίες απ΄τη ζωή σας, διαδραματίστηκαν πριν τουλάχιστον μια δεκαετία. Συμβαίνει και σε εσάς να μοιράζεστε μια αστεία ιστορία απ' το σχολείο ή τα φοιτητικά σας χρόνια και αυτόματα να συνειδητοποιείτε ότι αυτό που με τόση χαρά περιγράφετε και με τόσες λεπτομέρειες θυμάστε έγινε πριν 10-15 χρόνια;

13. Νιώθετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι νεότεροι από εσάς. Κλασικό σύμπτωμα των ανθρώπων που νιώθουν ότι μεγαλώνουν είναι η αίσθηση ότι όλος ο κόσμος είναι μικρότερος απ' αυτούς.

14. Έχετε αρχίσει να κάνετε σχέδια για το τι θα κάνετε όταν βγείτε στη σύνταξη. Αν έχετε ξεκινήσει να μιλάτε με γνωστούς, συγγενείς και φίλους για το πότε θα «βγείτε» στη σύνταξη και για το πώς θα φτιάξετε το σπίτι στο χωριό για να εγκατασταθείτε μόνιμα, τότε έχει έρθει η ώρα να παραδεχτείτε ότι έχετε αφήσει τη νεότητα πίσω σας.

15. Συνειδητοποιείτε ότι έχετε αρχίσει να μοιάζετε τρομακτικά με τη μαμά σας! Δεν γνωρίζουμε αν οι άντρες βιώνουν το ίδιο (τρομακτικό!) συναίσθημα, πάντως στις περισσότερες γυναίκες συμβαίνει να νιώθουν ότι μέρα με τη μέρα, μοιάζουν όλο και περισσότερο στη μαμά τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ