2015-08-15 09:16:07
Φωτογραφία για 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά απο τον μολυσμένο αέρα στην Κίνα!
Η μόλυνση στις εκρηκτικά αναπτυσσόμενες πόλεις τις Κίνας είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας τα τελευταία χρόνια Σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, περίπου 1,6 εκατομμύρια Κινέζοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αρρώστιες που σχετίζονται με την μόλυνση του αέρα που αναπνέουν ιδίως τα μικροσωματίδια.

 Αρρώστιες όπως οι καρδιακές παθήσεις και τα βαριά αναπνευστικά νοσήματα, τα οποία ευθύνονται για τον 1 από τους 6 πρόωρους θανάτους ανθρώπων στην πιο μολυσμένη χώρα του πλανήτη.

Η έρευνα ρίχνει την μεγαλύτερη ευθύνη για την μόλυνση στην καύση του κάρβουνου, τόσο για την παραγωγή ηλεκτρισμού όσο για για θέρμανση στα σπίτια. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 38% των κατοίκων της Κίνας ζουν σε μία περιοχή που η ποιότητα του αέρα χαρακτηρίζεται σε χώρες της Δύσης ως μη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η χειρότερη κατάσταση εντοπίζεται κυρίως στα νοτιοδυτικά του Πεκίνου, εκεί που έχει συγκεντρωθεί μεγάλο μέρος των εσωτερικών μεταναστών που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην τεράστια πρωτεύουσα της Κίνας. Τι και αν αυτό το καλύτερο μέλλον αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις απλά θανατηφόρο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ