2015-08-17 21:54:01
Φωτογραφία για Βόλτα στο φεγγάρι με... ασανσερ;
Μία καναδική εταιρία κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για... ένα ανσασέρ το οποίο θα μπορεί να ανεβάζει τους αστροναύτες μέχρι τα 20 χιλιόμετρα πάνω από την Γη και μετά να παίρνουν... ταξί για το διάστημα

Γιατί να χρειάζεται να φτιάχνουμε πανάκριβους και επικίνδυνους πυραύλους για να φτάσουμε στο διάστημα; Στην απλή αυτή ερώτηση, μια καναδική εταιρία έδωσε την εξίσου απλή απάντηση: να φτιάξουμε ένα ασανσέρ! 

Μία σταθερή δηλαδή κατασκευή, η οποία θα ανεβάζει τους αστροναύτες έως την στρατόσφαιρα, στα 20 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης. Και από εκεί θα υπάρχουν ειδικά σκάφη που θα τους οδηγούν στον τελικό τους προορισμό.

Το διαστημικό ασανσέρ με την κωδική ονομασία ThothX Tower θα είναι πτυσσόμενο, και χρησιμοποιώντας ηλεκτρο-υδραυλικούς μηχανισμούς θα φέρνει τους αστροναύτες στην κορυφή του. Σύμφωνα με την εταιρία, με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε τα έξοδα για την κατασκευή των πυραύλων και το κόστος σε καύσιμα, μιας και το περισσότερο έργο που καταβάλλουν αυτές οι τεράστιες μηχανές είναι για να νικήσουν την βαρύτητα απλά για να μεταφέρουν δυο-τρεις ανθρώπους σε τροχιά. Αντίθετα, το διαστημικό ασανσέρ δεν θα καταναλώνει παρά ένα ελάχιστο κλάσμα της ενέργειας που χρειάζεται ένας πύραυλος.


Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Υπάρχει άλλωστε και σε ένα έργο του γνωστού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, του Άρθουρ Κλαρκ. Όμως μέχρι σήμερα η κατασκευή του θεωρείτο επίσης ως έργο επιστημονικής φαντασίας, καθώς δεν υπάρχει κανένα γνωστό υλικό που να αντέξει σε μια τόσο ψηλή κατασκευή.

Η λύση που προτείνει η εταιρία είναι η μείωση του ύψους στα 20 χιλιόμετρα, και όχι τα 50 που είναι και η κανονική τροχιά των αστροναυτών, έτσι ώστε μια μέση λύση να δώσει την απάντηση στο πρόβλημα.

Η τμηματική κατασκευή του και το πτυσσόμενο της κατασκευής του, το καθιστούν εφικτό ως κατασκευή. Ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς, όπως για τηλεπικοινωνίες ή και ως τουριστικό αξιοθέατο με πολύ υψηλό αντίτιμο. Τώρα αν έχετε υψοφοβία ή φοβάστε τους κλειστούς χώρους, καλό θα είναι να το αποφύγετε. Ή να γυρίσετε πλευρό
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ