2015-08-18 01:06:05
Φωτογραφία για Φωτογραφίες: Η νέα στέγη των προσφύγων στον Ελαιώνα
Στον Ελαιώνα μεταφέρθηκαν οι 207 πρόσφυγες, ενώ... ελάχιστοι πλέον παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως, όπου ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού.

Από χθες μάλιστα ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων, οι οποίοι είχαν στήσει στο πάρκο της λεωφόρου Αλεξάνδρας τον αυτοσχέδιο καταυλισμό τους.

Στο Πεδίον του Άρεως παραμένουν ελάχιστοι μετανάστες που αρνήθηκαν να μετακινηθούν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε όσους φτάνουν στην πόλη στο εξής θα συστήνεται να βρίσκουν κατάλυμα στον προβλεπόμενο χώρο στον Βοτανικό.

Στο κάθε κοντέινερ μπορούν να ζήσουν από πέντε έως επτά άτομα. Όλα τα οικήματα διαθέτουν κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα, κουκέτες και στρώματα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθεί ίντερνετ για τις ανάγκες των διοικητικών υπηρεσιών.

Ο χώρος φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα από 8 αστυνομικούς, ενώ στο έργο της φύλαξης αναμένεται να συμβάλουν και δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων. Η είσοδος και η έξοδος των προσφύγων είναι μεν ελεύθερη, ωστόσο υπάρχουν ειδικοί κατάλογοι με τα πλήρη στοιχεία τους.


Η σίτιση γίνεται τρεις φορές την ημέρα και συγκεκριμένα στις 09:00, στις 14:00 και στις 19:30, με τα γεύματα να είναι διαμορφωμένα με βάση τις συνθήκες διαβίωσής τους, τα ήθη και τη θρησκεία τους. Στη σίτιση, πέρα από το ελληνικό κράτος συμβάλουν ο Ερυθρός Σταυρός και η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ