2015-08-18 05:44:07
Φωτογραφία για Λαβρόφ: Παρανοϊκές οι δηλώσεις του Ποροσσένκο για πιθανή επίθεση από Ρώσικη Ομοσπονδία
Ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλεσε παρανοϊκές και φαντασιόπληκτες τις δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο για την πιθανή επίθεση της Ρωσίας κατά των χωρών της Ευρώπης.

"Προς το παρόν βλέπουμε ότι η ηγεσία της Ουκρανίας προσπαθεί να αναφλέγει την κατάστασης, βγαίνοντας με κάποιες φαντασιόπληκτες και παρανοϊκές δηλώσεις ", είπε στους δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως παράδειγμα έφερε αποσπάσματα από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Ουκρανού προέδρου. "Απαντώντας στην ερώτηση πώς χαρακτηρίζει την πολιτική της Ρωσίας, ο πρόεδρος απάντησε: "Ο Πούτιν θέλει όλη της Ευρώπη ". "Είναι πιθανή η επίθεση της Ρωσίας κατά της Φινλανδίας;" "Ναι". "Και κατά των χωρών της Βαλτικής; ". "Βεβαίως". "Και στη λεκάνη της Μαύρης θάλασσας;" "Ναι. Για το λόγο αυτό η Ουκρανία διεξάγει μάχη όχι μόνο για τη δική της ανεξαρτησία και την ακεραιότητα, αλλά και για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου ", παρέθεσε τα λόγια του Ποροσσένκο ο Λαβρόφ.


Τόνισε ότι "είναι κατανοητό ότι ένας άνθρωπος που βγαίνει με τέτοιες δηλώσεις που δεν προκλήθηκαν από κάποιον, αναρωτιέται αν ο Πούτιν είναι έτοιμος να επιτεθεί όλη την Ευρώπη, και απαντάει ο ίδιος ότι είναι έτοιμος ".

"Είναι κατανοητό ότι ένας τέτοιος άνθρωπος ανησυχεί να τηρηθεί η ρωσοφοβία στη Δύση για να αυξάνεται η τεχνητή ένταση και με τον τρόπο αυτό να αποσπάσει την προσοχή από την αδυναμία του να εκπληρώσει όσα έχει υπογράψει. Η ανικανότητα των σημερινών αρχών του Κιέβου προς υπογραφή συμφωνιών μας ανησυχεί πολύ. Γι’ αυτό εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο ότι τα μέλη "του σχήματος της Νορμανδίας " δε μπορούν να μην βλέπουν ειλικρινείς προσπάθειες της Ρωσίας για να εξασφαλίζει τις συμφωνίες του Μινσκ από όλες τις πλευρές και δε μπορούν να μην καταλαβαίνουν εκείνο το παιχνίδι στο οποίο προσπαθεί τώρα να προσελκύσει όλουςη ουκρανική ηγεσία ", είπε ο Λαβρόφ.

Όσον αφορά στις άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου, του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, είναι η ουσία όλων των συμφωνιών, οι οποίες υπογράφτηκαν στο Μινσκ. Χωρίς αυτές δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πουθενά ", δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών με τον ομόλογό τους από το Ιράν Μοχαμμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Όλη η εργασία για την εφαρμογή του συνόλου μέτρων των συμφωνιών του Μινσκ μπορεί να γίνεται μόνο στην Ομάδα Επαφής ή στις υποομάδες της, όπου τέτοιες άμεσες επαφές πρέπει να γίνονται, πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

"Η ουκρανική πλευρά συνέχεια προσπαθεί είτε να αποφύγει τις επαφές αυτές, είτε προσπαθεί να επιβάλει την προσέγγιση σύμφωνα με την οποία πρέπει να επιλύονται όλες οι υποθέσεις χωρίς τη συμμετοχή του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ενώ να τους αναφέρουν μόνο τις αποφάσεις. Όλα αυτά προκαλούν ανησυχητικές σκέψεις ", τόνισε ο Λαβρόφ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ