2015-08-18 12:39:20
Φωτογραφία για ΕΝΦΙΑ: Σε πέντε δόσεις και θα υπολογιστεί έως τις αρχές Οκτώβρη
Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη.

Υπολογίζουμε μέσα στο Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη το αργότερο, ώστε να πληρωθεί σε πέντε δόσεις, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Για τις φορολογικές δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι προχωράνε με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, καθώς μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί πάνω από 80%.

Ερωτηθείς σχετικά με το Περιουσιολόγιο απάντησε πως το σύστημα βρίσκεται υπό επεξεργασία και είπε μεταξύ άλλων:

"Το Περιουσιολόγιο δεν θα είναι ένας έμμεσος τρόπος φορολογίας του πολίτη, θα είναι μια νέα αρχή στις σχέσεις του φορολογούμενου με τη φορολογική διοίκηση. Θα δηλωθούν τα πάντα και ό,τι επιλέξει κάποιος να το κρύψει οποτεδήποτε και οπουδήποτε το εντοπίσουμε θα έχει υψηλότατα πρόστιμα και προσαυξήσεις".

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον ΕΝΦΙΑ εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκηρύξει πρόωρες εκλογές οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν το αργότερο στις 27 Σεπτεμβρίου, ο υπολογισμός του φόρου ακινήτων θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και ο καταλογισμός του ΕΝΦΙΑ για το νέο έτος θα γίνει μετά τη διεξαγωγή των πρόωρων.

Πηγή: sknews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ