2015-08-18 20:00:43
Φωτογραφία για «Βουτιά» της τουριστικής κίνησης μετά τον Δεκαπενταύγουστο στην Πελοπόννησο
Η ελπίδα των διακοπών, τελικά, πεθαίνει τελευταία! Η «ερήμωση» πολλών τουριστικών περιοχών και η μεγάλη πτώση της πληρότητας σε πολλά ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα από την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου διαμορφώνουν ένα «παράθυρο» ευκαιριών για όσους το σκέφτονται ακόμα να διαθέσουν κάποια χρήματα για λίγες μέρες ξεκούρασης.

Ένας καλός τρόπος για να ψάξει κανείς τις ευκαιρίες είναι να εντοπίσει τις περιοχές που καταγράφουν τη μεγαλύτερη μείωση πληρότητας.

Το Euro2day.gr κατέγραψε τις πληρότητες πολλών δημοφιλών τουριστικών περιοχών της χώρας κατά τηδεύτερη και τελευταία βδομάδα του Αυγούστου. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήσαμε ως βάση στοιχεία αναζήτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κρατήσεων Booking.com, τα οποία, προφανώς, θα πρέπει να θεωρηθούν ως ενδεικτικά και μόνο.

Αποτυπώνουν, ωστόσο, μια εικόνα των περιοχών που πλησιάζει αρκετά σε ό,τι πραγματικά ισχύει τις συγκεκριμένες περιόδους.


Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα στοιχεία πληρότητας των περιοχών που αναφέρονται πιο κάτω είναι ενδεικτικάκαι προέκυψαν από αναζητήσεις στο Booking.com την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015. Ενδέχεται τα ποσοστά να διαφοροποιηθούν τις επόμενες μέρες, εφόσον προκύψει σημαντική αλλαγή του ρυθμού κρατήσεων.

Περιοχές που υποδέχονται πολλούς ξένους επισκέπτες εμφανίζουν τη μεγαλύτερη «ανθεκτικότητα» διατηρώντας υψηλές πληρότητες στα τέλη Αυγούστου. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν προορισμοί όπως η Σαντορίνη, η οποία τη δεύτερη βδομάδα του Αυγούστου καταγράφει πληρότητα 83% ενώ την τελευταία του ίδιου μήνα 77%. Αντίθετα, στη Μύκονο τα ποσοστά πέφτουν από το 87% στο 61%.

Υψηλά ποσοστά πληρότητας διατηρούν, επίσης, η Σίφνος (98% τον Δεκαπενταύγουστο και 75% στα τέλη του μήνα), τα Κουφονήσια (αν και η πληρότητα μειώνεται από 93% σε 61%), αλλά και η Λήμνος (97% τον 15αύγουστο, 64% στα τέλη του μήνα).

Την ίδια στιγμή, διατηρούν μεγάλο μέρος της πελατείας περιοχές όπως η Σκιάθος (97% πληρότητα τη δεύτερη βδομάδα Αυγούστου, 67% την τελευταία του μήνα), αλλά και η Σιθωνία της Χαλκιδικής, η οποία εμφανίζει πληρότητα 93% αυτή την περίοδο και 71% στο τέλος του μήνα.

Χανιά και Ρέθυμνο καταγράφουν τις υψηλότερες πληρότητες στην Κρήτη (πάνω από 60%), οπότε οι μεγαλύτερες ευκαιρίες προκύπτουν στην ανατολική πλευρά του νησιού (Ηράκλειο, Λασίθι).

Η περιοχή της Πύλου εμφανίζει τη μεγαλύτερη πληρότητα στα τέλη Αυγούστου (85%), σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία κρατήσεων, ενώ μεγάλο όγκο επισκεπτών εξακολουθούν να προσελκύουν η Καρδαμύλη και η Στούπα της Μεσσηνίας.

Στα νησιά του Ιονίου, οι Παξοί εμφανίζουν υψηλή πληρότητα, άνω του 80%, ακόμα και την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, ενώ η Ζάκυνθος καταγράφει ικανοποιητικά ποσοστά (62%). Στο ίδιο διάστημα δείχνουν να μισοαδειάζουν τα υπόλοιπα νησιά (Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα), με πληρότητες της τάξης του 50% στο τέλος του μήνα.

Στα παράλια της Ηπείρου, η Καστροσυκιά της Πρέβεζας εμφανίζεται σταθερά δημοφιλής, με εκτιμώμενη πληρότητα της τάξης του 75% την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου.

Η άσχημη φετινή χρονιά σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς τους Αιγαίου αποτυπώνεται ανάγλυφα στη «βουτιά» πληρότητας, άνω του 50%, που καταγράφουν από τη δεύτερη στην τέταρτη βδομάδα του Αυγούστου η Πάρος και η Νάξος.

Αντίστοιχη «βουτιά» καταγράφουν την τελευταία βδομάδα του μήνα περιοχές όπως η Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η Σαμοθράκη, αλλά και σχεδόν όλοι οι προορισμοί που βρίσκονται στην Αθήνα όπως τα νησιά του Σαρωνικού και η Πελοπόννησος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ