2015-08-20 05:32:07
Φωτογραφία για Σύμη: Δεν έχεις ξαναδεί τόση ομορφιά...
Aπό την πρώτη στιγμή που θα αντικρίσεις τον Γιαλό, το γραφικό λιμάνι του νησιού, το τοπίο θα σου κόψει την ανάσα Υπέροχα διατηρητέα κτίρια στο χρώμα της ώχρας, σε γαλάζιο και μπορντό απλώνονται αμφιθεατρικά και μοιάζουν να ξεπηδούν από απείρου κάλλους πίνακα ζωγραφικής.

Οι κάτοικοι που κουβαλούν την πλούσια ιστορία του νησιού και την οικονομική και ναυτική δύναμη των αρχών του προηγούμενου αιώνα, θα σε καλοσορίσουν και θα σε κάνουν πολύ σύντομα να καταλάβεις ότι το νησί δεν ονομαζόταν Αίγλη στους αρχαίους χρόνους μόνο για τη φυσική του ομορφιά αλλά και για την ομορφιά της ψυχής του λαού του.

Στην κεντρική οδό του λιμανιού δεσπόζει το ενετικού ρυθμού ρολόι του νησιού το οποίο μας θυμίζει την πολύχρονη Ιταλοκρατία. Στα στενά καντούνια του Γυαλού δεσπόζουν μικρά μαγαζάκια κάθε γούστου, εστιατόρια, καφετέριες, μαγαζιά με παραδοσιακές λιχουδιές.

Μετρώντας τα βήματά του στην καλη-στράτα προς το Χωριό, απολαμβάνει κανείς τα σπίτια με την μοναδική θέα στη θάλασσα. Αλλα καλοδιατηρημένα και παστρικά κι άλλα αν και χαλατά και εγκαταλελλημένα να θυμίζουν το μεγαλείο μια άλλης εποχής.


Καλοπλεγμένη δαντέλα και οι παραλίες του νησιού… Οι περισσότερες προσβάσιμες με καραβάκι από το Γυαλό και το Πέδι διατηρούν την αγνότητα και την ομορφιά τους: Αγιος Νικόλαος, Αγία Μαρίνα, Αη-Γιώργης, Νανού, Μαραθούντα ικανοποιούν ολα τα γούστα και συναγωνίζονται μεταξύ τους στη διαφάνεια των νερών τους.

Η Σύμη όμως είναι κι ευλογημένο νησί αφού ένα από τα μεγαλύτερα

λίκνα της Ορθοδοξίας την Μονή του Ταξιάρχη Πανορμίτη που δεσπόζει στην νότια πλευρά του νησιού. Πιστοί απ΄ολόκληρη την Οικουμένη φθάνουν καθημερινά στο μοναστήρι να προσκυνήσουν τη χάρη του, να προσευχηθούν και να ακούσουν για τα αναρίθμητα θαύματά του βλέποντας ταυτόχρονα τα τεκμήρια της μεγαλουργίας του Αρχαγγελου Μιχαήλ, στο μουσείο της μονής.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ