2015-08-23 13:26:00
Φωτογραφία για Το «δώρο» της Λάτση στον γιατρό της Εριέττας - To κραυγαλέο πάρτι σε θαλαμηγό
Ηχοι λύρας και λαούτων πλημμύρισαν την... επιβλητική θαλαμηγό «Paris» της οικογένειας Λάτση, σε ένα πολύωρο παραδοσιακό γλέντι με φόντο την Κάρπαθο, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου. Το ντιζαϊνάτο deck του σκάφους δονήθηκε σε ρυθμούς καρπάθικης σούστας και μαντινάδων! Το απρόσμενο (για τους χώρους του πολυτελούς yacht) πάρτι διοργανώθηκε δέκα ημέρες μετά τα... χτυποκάρδια της Μαριάννας Λάτση για την περιπέτεια υγείας της κόρης της, Εριέττας. Η εντυπωσιακή θαλαμηγός φιλοξένησε live ορχήστρα, αποτελούμενη από τρεις οργανοπαίκτες (με δύο λαούτα και μία λύρα) και το «πρόγραμμα» περιελάμβανε χορό, κρασί και ένα απλό μενού με κρεατικά και γλυκά. Ο έμπειρος λυράρης και δύο μικρότερης ηλικίας λαουτιέρηδες έπαιζαν ασταμάτητα, ξεσηκώνοντας την οικοδέσποινα και τους περίπου τριάντα φίλους της, μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Ψινάκης. Σχεδόν όλοι τους, ξυπόλυτοι πάνω στο ξύλινο κατάστρωμα, γλέντησαν χορεύοντας και ακολουθώντας τους μουσικούς στις μαντινάδες τους!


Προσκαλώντας στη θαλαμηγό μήκους 56 μέτρων τους ντόπιους οργανοπαίκτες, η κυρία Λάτση, σύμφωνα με πληροφορίες της«Espresso», αποφάσισε (εκτάκτως) να βρεθεί στο νησί και να στήσει το event-έκπληξη ουσιαστικά προκειμένου να ευχαριστήσει τον γιατρό της οικογένειας, τον δρα Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο οποίος αντιμετώπισε το επείγον ιατρικό περιστατικό με την Εριέττα Κούρκουλου στις 6 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά της η 22χρονη Εριέττα, που βρισκόταν στην Πάτμο, υπέστη ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης, καταλήγοντας σε περιτονίτιδα, με αποτέλεσμα να πετάξει εσπευσμένα για την Αθήνα, ενώ ο γιατρός ταξίδεψε από την Κάρπαθο.

Στο Μόντε Κάρλο

Λίγα 24ωρα μετά την επιτυχημένη επέμβαση, το «Paris» βγήκε στα ανοιχτά, χωρίς όμως την κόρη της Μαριάννας Λάτση και του αξέχαστου Νίκου Κούρκουλου, η οποία φέρεται ότι μετέβη στο Μόντε Κάρλο μετά το πάρτι γενεθλίων της στα παράλια της Τουρκίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την ώρα που το yacht της οικογένειας Λάτση τριγυρνούσε στη Χίο, ο καπετάνιος του έλαβε οδηγίες για αλλαγή ρότας, ώστε να «κατηφορίσει» προς την Κάρπαθο και να παραμείνει για μόνο δύο ημέρες (15 και 16 Αυγούστου) στο νησί, όπου συνέχιζε τις καλοκαιρινές διακοπές του ο κ. Κωνσταντινίδης, διευθυντής του Κέντρου Γενικής Ρομποτικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Εκεί βρισκόταν ήδη ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Καρπάθου Ηλία Λάμπρο, στο πλαίσιο της λεγόμενης Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων για την προστασία και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για τη δράση που «τρέχει» ο δήμαρχος Μαραθώνα μαζί με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, από τις αρχές του έτους, στοχεύοντας πρωτίστως στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και παράλληλα στην ενίσχυση του τουρισμού.

H θαλαμηγός «Paris» έκανε την είσοδό της στα Πηγάδια της Καρπάθου νωρίς το πρωί του Δεκαπενταύγουστου και η κυρία Λάτση την άφησε για λίγες ώρες και περιηγήθηκε στο νησί. Μεταξύ άλλων, ανέβηκε στον λόφο της απομονωμένης και πολύχρωμης Ολύμπου (ή Ελυμπος για τους ντόπιους) και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσκύνησε στην εκκλησία της Παναγίας, η οποία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Μαζί με την παρέα της παρακολούθησε τη δοξολογία, έδωσε το «παρών» στις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις, ενημερώθηκε για τα ήθη και τα έθιμα, τα οποία κρατούν ζωντανά οι κάτοικοι και εμφανίστηκε ενθουσιασμένη με το «άγριο», αλλά φιλόξενο τοπίο.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ