2015-08-29 14:03:07
Φωτογραφία για Μπέττυ Χαρλαύτη: «Ευγνωμοσύνη και τιμή η εμπιστοσύνη του Μίκη Θεοδωράκη»
Την πλούσια και ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία της με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», αλλά και την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο ίδιος, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ώστε να ερμηνεύσει το ξεχωριστό και απαιτητικό έργο του, περιέγραψε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» η νέα και ταλαντούχα ερμηνεύτρια, mezzo soprano Μπέττυ Χαρλαύτη.

Με ένα πλούσιο μέχρι σήμερα βιογραφικό, έχει ερμηνεύσει, σύγχρονο λόγιο, Έλληνες συνθέτες, έντεχνο, παραδοσιακό, ρεμπέτικο, ρετρό καθώς και διεθνές ρεπερτόριο σε εννέα γλώσσες!

Με αφορμή τη συναυλία αλληλεγγύης της Κυριακής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Ορφανοτροφείο που θα γίνει στο Ανοικτό δημοτικό θέατρο Βόλου, στη συνομιλία που είχε με τον Ηλία Κουτσερή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο-Ένα», τόνισε, ότι «θα ακούσουμε τραγούδια από κύκλους του Μίκη Θεοδωράκη, όπως το «Άξιον Εστί» και άλλα πολλά και πολύ αγαπημένα τραγούδια.

Αναφερόμενη στην εμπειρία της από τη συμμετοχή στην ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” , τόνισε ότι πρόκειται για «μια εμπειρία ζωής, γιατί αφενός είναι μια ιστορική ορχήστρα, αλλά και από την άλλη, να βρίσκεσαι στο πλευρό μιας τέτοιας προσωπικότητας, με διεθνές κύρος και προσφορά, είναι κάτι που πραγματικά θεωρείται εμπειρία ζωής. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη, χαρά, τιμή μεγάλη…»


Η κα Χαρλαύτη, ρωτήθηκε για το τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο τραγούδι , στο οποίο δεν περιορίζεται όμως μόνο στο λυρικό- κλασικό. Όπως υποστήριξε, «ερμηνεύω ένα εύρος ρεπερτορίου, ασχολούμαι και με το κλασικό , αλλά και στο ελαφρό τραγούδι προσεγγίζω τραγούδια σε διάφορες γλώσσες.

Νομίζω ότι η ψυχή του καθενός οδηγεί κάποιον στο τραγούδι, τουλάχιστον αρχικά, ως κίνηση… Όπως και τον κάθε άνθρωπο στα πράγματα που αγαπά και ασχολείται με αυτά. Η ανάγκη για ανάταση , η ανάγκη για έκφραση, ίσως και η ανάγκη για επικοινωνία».

«Εμπεριέχει μια μαγεία η επαφή με την ομογένεια»

Ως αίσθημα που δεν μπορεί να περιγραφεί, χαρακτήρισε την εμπειρία της από την επαφή της με τους ομογενείς, καθώς έχει επισκεφθεί για επαγγελματικούς λόγους αρκετές φορές το εξωτερικό.

Η ίδια παρουσίασε ανάγλυφα και τα μηνύματα που έχει προσλάβει από τους ομογενείς στις συναυλίες της… «Πραγματικά έχουμε μια δεύτερη Ελλάδα εκεί έξω, με πολλή αγάπη, αγνή αγάπη για την Ελλάδα, για αυτή που εμείς βρισκόμαστε… Όταν το έζησα, ήταν πραγματικά ως συναίσθημα απερίγραπτο, κάτι μοναδικό, σου δίνει μια δύναμη, που εμπεριέχει μια μαγεία, να ξέρεις ότι μπορεί να μεσολαβούν ολόκληρες θάλασσες, αλλά εκεί βρίσκεται μια «συνειδητή» Ελλάδα .

Σε ότι αφορά στα μελλοντικά της σχέδια, έκανε γνωστό, ότι σχεδιάζεται μέσα στον Οκτώβριο το τέταρτο κατά σειρά ταξίδι της στην Αμερική, για κάποιους κύκλους συναυλιών, ενώ θα επισκεφθεί και τη Σικελία με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης». Σημειώνεται ότι κυκλοφόρησε πρόσφατα το cd single «Μαριονέτα», ενώ όπως τόνισε, ετοιμάζεται και κάποια νέα δισκογραφική δουλειά.

Η συναυλία

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας διοργανώνει μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη που φέτος συμπληρώνει τα 90 του χρόνια και με σκοπό την στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Η συναυλία έχει χαρακτήρα αλληλεγγύης, καθώς στόχος είναι η συγκέντρωση ελληνικών τροφίμων και προϊόντων που θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ορφανοτροφείου Βόλου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου. Για το λόγο αυτό, δεν θα υπάρχει χρηματικό αντίτιμο, αλλά μόνο η προσφορά σε είδη για τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.

Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα ερμηνεύσει η Μπέττυ Χαρλαύτη, συνεργάτιδα της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», συμπράττοντας με την χορωδία «Ιωνία», την οποία διευθύνει η Κορνηλία Φραγκογιάννη. Μαζί τους θα βρίσκεται πενταμελής ορχήστρα μουσικών και πιο συγκεκριμένα, οι: Γιάννης Μπελώνης (πιάνο), Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Σταύρος Καβαλιεράτος (μπάσο) και Νίκος Σκομόπουλος (ντραμς).

Η χαρισματική Μπέττυ Χαρλαύτη, έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές εντυπώσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό, συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους νέους ερμηνευτές του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του ίδιου του συνθέτη, ο οποίος την επιλέγει να συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές παραστάσεις των τελευταίων ετών.

Τη συναυλία θα παρουσιάσει η Διευθύντρια της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ κα Φρόσω Παύλου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ