2012-05-07 22:00:10
Φωτογραφία για ΤΕΛΙΚΟ: AEK-ΠΑΟ 2-0
Μεγάλη εμφάνιση από την ΑΕΚ, που... επικράτησε 2-0 του κακού Παναθηναϊκού με δύο καταπληκτικά γκολ από τους Μάκο και Κλωναρίδη με τα play-off να... παίρνουν φωτιά!Η εμφάνιση της ΑΕΚ στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, παρά την ήττα της με 1-0, έδωσε αρκετά αισιόδοξα μηνύματα στους φίλους της. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έπαιζε τα… ρέστα της απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Με κάθε αποτέλεσμα εκτός της νίκης θα έμενε εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης των play-off.

Οι «κιτρινόμαυροι» σε ακόμα ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έκαναν κατάθεση ψυχής και επικράτησαν 2-0 μειώνοντας στους δύο βαθμούς από την 1η θέση του πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στην ιστορία της στα play-off. Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Γρηγόρης Μάκος που πέτυχε το πρώτο γκολ, αποχωρώντας ως τραυματίας, αλλά και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Μέτριο ξεκίνημα

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου με σύστημα 4-2-3-1 με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να είναι στην κορυφή της επίθεσης.  Δυο εκπλήξεις περιελάμβανε η 11άδα που παρέταξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, καθώς σε αντίθεση με όσα είχε δοκιμάσει, ξεκίνησε τον Σωτήρη Νίνη και τον Χοσέ Τοτσέ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στα πρώτα πέντε λεπτά και περισσότερο από στημένες φάσεις δημιούργησε κινδύνους. Μόλις στο 2’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο Σιμάο πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 7’ ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κωνσταντόπουλο.

Στο 13’ ένα απρόοπτο άλλαξε τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς ο Νίκος Σπυρόπουλος αποχώρησε τραυματίας με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη να παίρνει τη θέση του και να πηγαίνει στα δεξιά της άμυνας με τον Βύντρα να πηγαίνει αριστερά.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ βρήκε αρκετούς κενούς χώρους από τα δεξιά, χωρίς να μπορεί να απειλήσει όμως, καθώς οι σέντρες που έγιναν κατέληγαν απευθείας άουτ. Η πρώτη καλή φάση από την Ένωση, ήρθε από τα δεξιά και πάλι, όταν ο Λεονάρντο έκανε ωραία ενέργεια δίνοντας στον Λυμπερόπουλο ο οποίος με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ανέβασαν ρυθμούς

Στο 21’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση και απόντος του Νίνη που είχε τραυματιστεί, ο Τοτσέ έκανε το φάουλ με τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει στη γωνία του. Στο 24’ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε και άλλον ποδοσφαιριστή να αποχωρεί τραυματίας. Ο λόγος για τον Σωτήρη Νίνη, με τον Καραγκούνη να παίρνει τη θέση του.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Σιμάο βγήκε στην πλάτη της ΑΕΚ και με κεφαλιά είδε τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, ανέκτησε τον έλεγχο και προηγήθηκε στο σκορ.

Στο 29’ ο Λεονάρντο έκανε το κόρνερ, με την μπάλα να κοντράρει και να στρώνεται στον Μάκο ο οποίος με μία… βολίδα έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 34’ η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν ο Κοντοές έκανε τη σέντρα με τον Βύντρα να βρίσκει την μπάλα με το χέρι, χωρίς όμως το διαιτητικό τρίο να καταλογίζει κάτι.

Στο 38’ η ΑΕΚ πλησίασε κοντά στο 2-0, όταν ο Λεονάρντο σε ανάλογη φάση με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό, είδε τον Καρνέζη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.  Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός «κατασκήνωσε» στην άμυνα της ΑΕΚ, δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει και στην ισοφάριση.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Νίκος Κωστένογλου έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον Δημήτρη Σιαλμά, που έδειχνε κουρασμένος για να περάσει στη θέση του τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Με καλές προϋποθέσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 48’ με τον Κουίνσι και την ΑΕΚ με τον Λεονάρντο στο 50’ χωρίς όμως να δημιουργηθούν ευκαιρίες. Στο 52’ ο Καραγκούνης αναπτύχθηκε όμορφα από τα δεξιά με τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι, απείλησαν ξανά με τον Βύντρα στο 56’ ωστόσο το σουτ του Έλληνα διεθνούς, δεν ήταν καλό με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Τα επόμενα λεπτά κύλισαν με την ΑΕΚ να πιέζει στα ¾ του γηπέδου και ουσιαστικά να μην απειλείται από τον Παναθηναϊκό.

Στο 67’ οι «πράσινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Τοτσέ να δίνει την πάσα στον Χριστδουλόπουλο με το σουτ του, να καταλήγει στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου. Στο 74’ η ΑΕΚ πλησίασε και πάλι στο δεύτερο τέρμα, όταν ο Κοντοές έκανε τη σέντρα με τον Λεονάρντο να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Βίκτωρ… Νεϊμάρ!

Στο 78’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε ακόμα ένα φάουλ σε καλή θέση με τον Καραγκούνη να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Στο 80’ όλα τελείωσαν! Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, έδειξε πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα! Μία ενέργεια που θα ζήλευε και ο… Νεϊμάρ ο νεαρός μέσος με εντυπωσιακή ενέργεια και από τη γραμμή του άουτ με ένα φανταστικό πλασέ έκανε το 2-0 «καθαρίζοντας» τη νίκη για την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας ένα από τα καλύτερα γκολ του ελληνικού πρωταθλήματος!

Πλέον όλα είναι ανοιχτά για τη «μάχη» της πρωτιάς με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το προβάδισμα και την ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ να ακολουθούν από κοντά.

onsports.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ